SERVERING
6
Scones
ARBETE
10
Minuter
TILLAGNING
12
Minuter
INGREDIENSER
- 270 gram mjöl
- 50 gram socker
- 2 tsk bakpulver
- 1/8 tsk salt
- 6 msk smör, kyld, skuren i
- bitar
- 100 gram färska blåbär
- 2 tsk färsk ingefära, finriven
- 1,2 dl vispgrädde
- 2 stora ägg
- 2 tsk vaniljextrakt
- 1 tsk vatten
TILLVÄGAGÅNGSÄTT
1. BLANDA mjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål.
2. SMULA ner smöret i mjölet med en konditorsblandare eller för hand tills blandningen liknar grova smulor.
3. BLANDA ner blåbär och ingefära i mjölblandningen. Lägg åt sidan.
4. VISPA grädden, 1 ägg och vaniljextraktet i en separat skål.
5. RÖR ner krämblandningen i mjölet tills det är väl blandat.
6. FORMA degen till en rund form till en tjocklek på 4 cm och skär den i 8 bitar.
7. PENSLA sconesen med en blandning av 1 ägg och 1 tsk vatten. Lägg åt sidan.
8. VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer, justera till 180 °C, och tryck på Start/Paus.
9. LÄGG smörpapper i korgen och placera sconesen på papperet inuti korgen.
10. GRÄDDA i 12 minuter på 180 °C tills den är gyllenbrun.
Comments are closed.