Chicken Rice Bowl

Rating
mängd2 portioner
Ris
 250 ml Japanskt klibbit ris (även känt som sött ris eller mochi-ris)
 500 ml vatten
Kycklingbröst
 2 kycklingbröstfilé
 2 msk sojasås
 1 msk Mirin
 1 msk risvinäger
 1 tsk sesamolja
 1 tsk socker
Grönsaker
 1 huvud broccoli
 250 g röd paprika
 1 silverlök
 1 bok choy
 100 g gröna bönor
 610 champinjoner
 2 klyfta vitlök
 1 msk ingefära
 100 ml salladslök
 2 msk sojasås
 2 msk sesamfrön
1

Skölj riset i kallt vatten tills vattnet är klart.

2

Koka riset i en riskokare eller i en kastrull enligt anvisningarna på paketet. Ställ det åt sidan.

3

Blanda sojasås, mirin, risvinäger, sesamolja och socker i en skål som en marinad för kycklingen.

4

Skär kycklingen i munsbitsstora bitar.

5

Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera i minst 30 minuter, eller över natten i kylen för maximal smak.

6

Lägg den marinerade kycklingen i airfryerns första korg.

7

Välj zon 1 och funktionen Air Fry, ställ sedan in temperaturen på 180°C och tiden på 10 minuter.

8

Skär broccolin i buketter. Skiva röd paprika, vitlök och champinjoner. Hacka bok choy och gröna bönor.

9

Smaksätt grönsakerna med hackad vitlök, ingefära, salladslök och sojasås.

10

Lägg de förberedda grönsakerna i den andra korgen på airfryern.

11

Välj zon 2 och funktionen Air Fry, ställ sedan in temperaturen på 180°C och tiden på 8 minuter.

12

Tryck på Sync för att se till att båda korgarna är klara samtidigt.

13

Tryck på Start/Paus för att påbörja tillagningen.

14

När kycklingen och grönsakerna är tillagade, lägg dem i en skål och blanda försiktigt.

15

Servera blandningen över det kokta riset.

16

Garnera med ytterligare salladslök eller sesamfrön om så önskas.

Ingredienser

Ris
 250 ml Japanskt klibbit ris (även känt som sött ris eller mochi-ris)
 500 ml vatten
Kycklingbröst
 2 kycklingbröstfilé
 2 msk sojasås
 1 msk Mirin
 1 msk risvinäger
 1 tsk sesamolja
 1 tsk socker
Grönsaker
 1 huvud broccoli
 250 g röd paprika
 1 silverlök
 1 bok choy
 100 g gröna bönor
 610 champinjoner
 2 klyfta vitlök
 1 msk ingefära
 100 ml salladslök
 2 msk sojasås
 2 msk sesamfrön

Instruktioner

1

Skölj riset i kallt vatten tills vattnet är klart.

2

Koka riset i en riskokare eller i en kastrull enligt anvisningarna på paketet. Ställ det åt sidan.

3

Blanda sojasås, mirin, risvinäger, sesamolja och socker i en skål som en marinad för kycklingen.

4

Skär kycklingen i munsbitsstora bitar.

5

Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera i minst 30 minuter, eller över natten i kylen för maximal smak.

6

Lägg den marinerade kycklingen i airfryerns första korg.

7

Välj zon 1 och funktionen Air Fry, ställ sedan in temperaturen på 180°C och tiden på 10 minuter.

8

Skär broccolin i buketter. Skiva röd paprika, vitlök och champinjoner. Hacka bok choy och gröna bönor.

9

Smaksätt grönsakerna med hackad vitlök, ingefära, salladslök och sojasås.

10

Lägg de förberedda grönsakerna i den andra korgen på airfryern.

11

Välj zon 2 och funktionen Air Fry, ställ sedan in temperaturen på 180°C och tiden på 8 minuter.

12

Tryck på Sync för att se till att båda korgarna är klara samtidigt.

13

Tryck på Start/Paus för att påbörja tillagningen.

14

När kycklingen och grönsakerna är tillagade, lägg dem i en skål och blanda försiktigt.

15

Servera blandningen över det kokta riset.

16

Garnera med ytterligare salladslök eller sesamfrön om så önskas.

Chicken Rice Bowl
This entry was posted in . Bookmark the permalink.