![ikon airfryer oppskrifter](https://usercontent.one/wp/www.cosori.se/wp-content/uploads/2021/04/ikon-airfryer-oppskrifter-370x400.png?media=1721814922)
SERVERING
1-2
Portioner
![airfryer oppskrifter klokke](https://usercontent.one/wp/www.cosori.se/wp-content/uploads/2021/04/airfryer-oppskrifter-klokke-370x400.png?media=1721814922)
ARBETE
15
Minuter
![airfryer oppskrifter klokke](https://usercontent.one/wp/www.cosori.se/wp-content/uploads/2021/04/airfryer-oppskrifter-klokke-370x400.png?media=1721814922)
TILLAGNING
8
Minuter
INGREDIENSER
- 225 gram köttfärs
- 30 gram Panko-brödsmulor
- 30 ml mjölk
- 1 ägg
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 2 teskedar torkad oregano
- 1 msk torkad persilja
- Salt och peppar
- 3 msk parmesanost, riven, plus mer för servering
- Marinarasås, för servering
- Matlagningsspray / olja
TILLVÄGAGÅNGSÄTT
1. BLANDA köttfärs, brödsmulor, mjölk, ägg, kryddor, salt, peppar och parmesan ordentligt.
2. FORMA köttblandningen i medelstora bollar. Låt vila i kylskåpet i 10 minuter.
3. VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer och tryck på
Start/Paus.
4. TA UT köttbullarna från kylskåpet och lägg dem i korgen. Spraya köttbullarna med lite matlagningsspray och tillaga på 200 °C i 8 minuter.
5. SERVERA med marinarasås och mer riven parmesan.
Enkelt och väldigt gott. Jag gjorde dubbel sats. Var osäker på hur stora ”medelstora bollar” är, mina blev 53 gr. Och eftersom jag var osäker på storlek la jag på en minut på tillagningstiden. Det blev bra men hade nog räckt med 8 min.