SERVERING
4
Portioner
ARBETE
15
Minuter
TILLAGNING
10
Minuter
INGREDIENSER
- 450 g köttfärs
- 1 msk sesamolja
- 1 msk misopasta
- 10 färska myntablad, 4 finhackade vårlökar
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 3 msk sojasås
- 3 msk risvin
- 1 msk sake
- 1 msk vatten
- 1/2 tsk farinsocker
TILLVÄGAGÅNGSÄTT
1. BLANDA köttfärs, sesamolja, misopasta, myntablad, vårlök, salt och peppar tills allt är välblandat.
2. LÄGG en liten mängd sesamolja i dina händer och forma blandningen till 5 cm stora köttbullar. Du borde få ca 8 köttbullar.
3. STÄLL köttbullarna i kylskåpet i 10 minuter.
4. GÖR glasyren till köttbullarna genom att blanda ihop sojasås, risvin, sake, vatten och farinsocker. Lägg åt sidan.
5. VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer och tryck på
Start/Paus.
6. LÄGG de avkylda köttbullarna i korgen.
7. VÄLJ Biff, justera tiden till 10 minuter, och tryck på
Start/Paus.
8. PENSLA köttbullarna med glasyr varannan minut.