Japanska köttbullar

japanske kjøttboller air fryer
RatingSvårighetsgradMedelsvår

INGREDIENSER 

  • 450 g köttfärs
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk misopasta
  • 10 färska myntablad, 4 finhackade vårlökar
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 3 msk sojasås
  • 3 msk risvin
  • 1 msk sake
  • 1 msk vatten
  • 1/2 tsk farinsocker

 

INGREDIENSER

  • 450 g köttfärs
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk misopasta
  • 10 färska myntablad, 4 finhackade vårlökar
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 3 msk sojasås
  • 3 msk risvin
  • 1 msk sake
  • 1 msk vatten
  • 1/2 tsk farinsocker

 

TILLVÄGAGÅNGSÄTT

1.  BLANDA köttfärs, sesamolja, misopasta, myntablad, vårlök, salt och peppar tills allt är välblandat.

2.  LÄGG en liten mängd sesamolja i dina händer och forma blandningen till 5 cm stora köttbullar. Du borde få ca 8 köttbullar.

3.  STÄLL köttbullarna i kylskåpet i 10 minuter.

4.  GÖR glasyren till köttbullarna genom att blanda ihop sojasås, risvin, sake, vatten och farinsocker. Lägg åt sidan.

5.  VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer och tryck på

Start/Paus.

6.  LÄGG de avkylda köttbullarna i korgen.

7.  VÄLJ Biff, justera tiden till 10 minuter, och tryck på

Start/Paus.

8.  PENSLA köttbullarna med glasyr varannan minut.

 

 

Ingredienser

Instruktioner

Japanska köttbullar
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.