Miso Eggplants + Asian Greenbeans

Rating
mängd2 portioner
Miso-aubergine
Asiatiska gröna bönor
 500 ml gröna bönor
 4 klyftor vitlök
 2 msk sojasås
 1 tsk torkad chili
 1 skvätt sesamolja
 2 auberginer
 1 msk olja (solros-, raps- eller annan neutral olja)
 1 nypa salt
 2 msk honung
 3 msk mirin
 2 msk miso
 1 msk sojasås
 1 vårlökar, hackad
 1 tsk rostade sesamfrön
1

Hacka salladslöken och lägg den i en skål.

2

Blanda sojasås, hackad vitlök och torkade chilifrukter i en liten skål. Tillsätt sesamolja efter smak. Tillsätt de gröna bönorna. Ställ åt sidan.

3

Skär auberginerna med en vass kniv och gör platta snitt i ett korsande mönster på den skurna sidan.

4

Ringla oljan över de skivade auberginerna och strö över lite salt.

5

Förvärm airfryern i grill-läge.

6

Lägg i auberginerna med den räfflade sidan uppåt och grilla i 15 minuter.

7

"Vispa ihop mirin, miso, honung och sojasås i en liten skål.
Anpassa efter egen smak."

8

Använd en pensel eller sked för att generöst pensla misosåsen på den skurna sidan av auberginerna.

9

Placera auberginerna i zon 1, med snittytan uppåt.

10

Lägg de marinerade gröna bönorna i zon 2.

11

Välj Grandzone och Grill-läge, ställ sedan in timern på 10 minuter och tryck på Start/Paus.

12

När både de asiatiska gröna bönorna och Miso-auberginen är klara, lägg upp dem på ett serveringsfat.

13

Garnera auberginerna med hackad salladslök och rostade sesamfrön.

14

Servera varm som en utsökt och smakrik dubbelrätt, perfekt för en vegetarisk huvudrätt eller som tillbehör till en asiatiskt inspirerad måltid!

Ingredienser

Miso-aubergine
Asiatiska gröna bönor
 500 ml gröna bönor
 4 klyftor vitlök
 2 msk sojasås
 1 tsk torkad chili
 1 skvätt sesamolja
 2 auberginer
 1 msk olja (solros-, raps- eller annan neutral olja)
 1 nypa salt
 2 msk honung
 3 msk mirin
 2 msk miso
 1 msk sojasås
 1 vårlökar, hackad
 1 tsk rostade sesamfrön

Instruktioner

1

Hacka salladslöken och lägg den i en skål.

2

Blanda sojasås, hackad vitlök och torkade chilifrukter i en liten skål. Tillsätt sesamolja efter smak. Tillsätt de gröna bönorna. Ställ åt sidan.

3

Skär auberginerna med en vass kniv och gör platta snitt i ett korsande mönster på den skurna sidan.

4

Ringla oljan över de skivade auberginerna och strö över lite salt.

5

Förvärm airfryern i grill-läge.

6

Lägg i auberginerna med den räfflade sidan uppåt och grilla i 15 minuter.

7

"Vispa ihop mirin, miso, honung och sojasås i en liten skål.
Anpassa efter egen smak."

8

Använd en pensel eller sked för att generöst pensla misosåsen på den skurna sidan av auberginerna.

9

Placera auberginerna i zon 1, med snittytan uppåt.

10

Lägg de marinerade gröna bönorna i zon 2.

11

Välj Grandzone och Grill-läge, ställ sedan in timern på 10 minuter och tryck på Start/Paus.

12

När både de asiatiska gröna bönorna och Miso-auberginen är klara, lägg upp dem på ett serveringsfat.

13

Garnera auberginerna med hackad salladslök och rostade sesamfrön.

14

Servera varm som en utsökt och smakrik dubbelrätt, perfekt för en vegetarisk huvudrätt eller som tillbehör till en asiatiskt inspirerad måltid!

Miso Eggplants + Asian Greenbeans
This entry was posted in . Bookmark the permalink.