Potatischips

potatis chips airfryer recept cosori
RatingSvårighetsgradNybörjare

INGREDIENSER 

  • 2 liter vatten
  • 1 matsked salt
  • 2 stora potatisar, tunna skivor
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar

INGREDIENSER

  • 2 liter vatten
  • 1 matsked salt
  • 2 stora potatisar, tunna skivor
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar

TILLVÄGAGÅNGSÄTT

1.  BLANDA vattnet och saltet i en stor skål tills allt salt löses upp.

2.  SKÄR POTATISARNA i tunna skivor. Användningen av mandolin rekommenderas starkt (använd ett 1,5 mm blad).

3.  BLÖTLÄGG potatisarna i saltvattnet i 30 minuter.

4.  TA UR potatisen och klappa dem torra med papper/handduk.

5.  VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer, justera temperaturen till 165 °C, och tryck på Start/Paus.

6.  TÄCK potatisskivorna med olivolja.

7.  PLACERA de tunna potatisskivorna i korgen på airfryern.

8.  TILLAGA potatisen på 165 °C i 25 minuter. Var noga med att vända runt i korgen halvvägs in i tillagningen.

9.  KRYDDA potatisen med salt och peppar när de är färdiga.

 

 

Ingredienser

Instruktioner

Notes

Potatischips
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *