SERVERING
4
Portioner
ARBETE
3
Minuter
TILLAGNING
20
Minuter
INGREDIENSER
- 2 liter vatten
- 1 matsked salt
- 2 stora potatisar, tunna skivor
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar
TILLVÄGAGÅNGSÄTT
1. BLANDA vattnet och saltet i en stor skål tills allt salt löses upp.
2. SKÄR POTATISARNA i tunna skivor. Användningen av mandolin rekommenderas starkt (använd ett 1,5 mm blad).
3. BLÖTLÄGG potatisarna i saltvattnet i 30 minuter.
4. TA UR potatisen och klappa dem torra med papper/handduk.
5. VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer, justera temperaturen till 165 °C, och tryck på Start/Paus.
6. TÄCK potatisskivorna med olivolja.
7. PLACERA de tunna potatisskivorna i korgen på airfryern.
8. TILLAGA potatisen på 165 °C i 25 minuter. Var noga med att vända runt i korgen halvvägs in i tillagningen.
9. KRYDDA potatisen med salt och peppar när de är färdiga.