SERVERING
2-4
Portioner
ARBETE
5
Timmar
TILLAGNING
10
Minuter
INGREDIENSER
- 450 g kycklingvingar
- 4 dl kärnmjölk
- 1 msk Tabasco
- 180 gram mjöl
- 2 1/2 tsk salt
- 1 1/ 2 tsk svartpeppar
- 2 tsk vitlökspulver
- 2 tsk lökpulver
- 2 tsk paprikakrydda
- 1 1/2 tsk senap
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 1/2 msk majsstärkelse
- Matlagningsspray / olja
TILLVÄGAGÅNGSÄTT
1. MARINERA kycklingvingarna i kärnmjölk och Tabasco i 4 timmar eller över natten.
2. TILLSÄTT alla resterande ingredienser i en stor skål och blanda ordentligt.
3. BLANDA den marinerade kycklingen i mjölblandningen och skaka av ingredienserna om de fäster sig för mycket.
4. BLANDA 1/3 av marinaden i mjölblandningen och blanda ordentligt. Detta kommer att skapa små flingor.
5. LÅT kycklingen står utanför i en timme tills beläggningen blir klibbig och lägg tillbaka kycklingen i mjölblandningen. Lägg åt sidan.
6. VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer och tryck på Start/Paus.
7. SPRAYA en liten beläggning av matlagningsspray på vardera sida av kycklingvingarna och lägg dem i korgen.
8. STEK kycklingen på 200 °C i 10 minuter tills den är gyllenbrun och krispig.