Banana Bread

Rating
mängd4 portioner
Bananbröd
 oljespray
 150 g mjöl
 90 g socker
 90 g farinsocker
 60 g olja (solros-, raps- eller annan neutral olja)
 60 g smält smör
 3 g bakpulver
 2 g salt
 120 g mosade bananer
 1 ägg
 2 g vaniljextrakt
 honung (valfritt)
1

Välj Grandzone och bakningsfunktionen, ställ in temperaturen på 160°C och tiden på 10 minuter och tryck på Start/Paus för att förvärma.

2

Spraya insidan av brödformen med olja och strö över mjöl. Skaka formen för att få bort överflödigt mjöl.

3

Mosa bananerna med en gaffel tills de blir en puré.

4

Blanda bananpuré, ägg, olja, smör och socker med en visp. Mixa tills det är jämnt.

5

Tillsätt vaniljextraktet i blandningen och rör om väl.

6

Blanda de torra ingredienserna, mjöl, salt och bakpulver. Vänd med en slickepott tills det är jämnt blandat och häll sedan i den våta blandningen.

7

Häll blandningen i den förberedda formen och lägg en bananskiva över smeten som dekoration.

8

Ringla lite honung över bananen.

9

Baka i 35-40 minuter. Kontrollera brödet med 5 minuters mellanrum efter att brödet har gräddats i 25-30 minuter i korgen genom att testa det med en grillspett (det ska gå att sticka in och ta ut rent), eftersom gräddningstiden kan variera beroende på brödformens form.

10

Låt bananbrödet svalna i 10 minuter, flytta sedan över det till ett galler och låt det svalna helt före servering.

Ingredienser

Bananbröd
 oljespray
 150 g mjöl
 90 g socker
 90 g farinsocker
 60 g olja (solros-, raps- eller annan neutral olja)
 60 g smält smör
 3 g bakpulver
 2 g salt
 120 g mosade bananer
 1 ägg
 2 g vaniljextrakt
 honung (valfritt)

Instruktioner

1

Välj Grandzone och bakningsfunktionen, ställ in temperaturen på 160°C och tiden på 10 minuter och tryck på Start/Paus för att förvärma.

2

Spraya insidan av brödformen med olja och strö över mjöl. Skaka formen för att få bort överflödigt mjöl.

3

Mosa bananerna med en gaffel tills de blir en puré.

4

Blanda bananpuré, ägg, olja, smör och socker med en visp. Mixa tills det är jämnt.

5

Tillsätt vaniljextraktet i blandningen och rör om väl.

6

Blanda de torra ingredienserna, mjöl, salt och bakpulver. Vänd med en slickepott tills det är jämnt blandat och häll sedan i den våta blandningen.

7

Häll blandningen i den förberedda formen och lägg en bananskiva över smeten som dekoration.

8

Ringla lite honung över bananen.

9

Baka i 35-40 minuter. Kontrollera brödet med 5 minuters mellanrum efter att brödet har gräddats i 25-30 minuter i korgen genom att testa det med en grillspett (det ska gå att sticka in och ta ut rent), eftersom gräddningstiden kan variera beroende på brödformens form.

10

Låt bananbrödet svalna i 10 minuter, flytta sedan över det till ett galler och låt det svalna helt före servering.

Notes

Banana Bread
This entry was posted in . Bookmark the permalink.