Välj Grandzone och bakningsfunktionen, ställ in temperaturen på 160°C och tiden på 10 minuter och tryck på Start/Paus för att förvärma.
Spraya insidan av brödformen med olja och strö över mjöl. Skaka formen för att få bort överflödigt mjöl.
Mosa bananerna med en gaffel tills de blir en puré.
Blanda bananpuré, ägg, olja, smör och socker med en visp. Mixa tills det är jämnt.
Tillsätt vaniljextraktet i blandningen och rör om väl.
Blanda de torra ingredienserna, mjöl, salt och bakpulver. Vänd med en slickepott tills det är jämnt blandat och häll sedan i den våta blandningen.
Häll blandningen i den förberedda formen och lägg en bananskiva över smeten som dekoration.
Ringla lite honung över bananen.
Baka i 35-40 minuter. Kontrollera brödet med 5 minuters mellanrum efter att brödet har gräddats i 25-30 minuter i korgen genom att testa det med en grillspett (det ska gå att sticka in och ta ut rent), eftersom gräddningstiden kan variera beroende på brödformens form.
Låt bananbrödet svalna i 10 minuter, flytta sedan över det till ett galler och låt det svalna helt före servering.
Ingredienser
Instruktioner
Välj Grandzone och bakningsfunktionen, ställ in temperaturen på 160°C och tiden på 10 minuter och tryck på Start/Paus för att förvärma.
Spraya insidan av brödformen med olja och strö över mjöl. Skaka formen för att få bort överflödigt mjöl.
Mosa bananerna med en gaffel tills de blir en puré.
Blanda bananpuré, ägg, olja, smör och socker med en visp. Mixa tills det är jämnt.
Tillsätt vaniljextraktet i blandningen och rör om väl.
Blanda de torra ingredienserna, mjöl, salt och bakpulver. Vänd med en slickepott tills det är jämnt blandat och häll sedan i den våta blandningen.
Häll blandningen i den förberedda formen och lägg en bananskiva över smeten som dekoration.
Ringla lite honung över bananen.
Baka i 35-40 minuter. Kontrollera brödet med 5 minuters mellanrum efter att brödet har gräddats i 25-30 minuter i korgen genom att testa det med en grillspett (det ska gå att sticka in och ta ut rent), eftersom gräddningstiden kan variera beroende på brödformens form.
Låt bananbrödet svalna i 10 minuter, flytta sedan över det till ett galler och låt det svalna helt före servering.