Välj zon 1 och stekfunktion och förvärm sedan till 180°C.
Skär av toppen på varje vitlök så att klyftorna kommer fram.
Ringla olivolja över klyftorna och krydda med salt, peppar och färsk timjan.
Linda in varje vitlök i aluminiumfolie.
Lägg de förpackade vitlökarna i den förvärmda fritöskorgen och tillaga i ca 20 minuter eller tills vitlöksklyftorna är mjuka och karamelliserade.
När vitlökarna är färdigkokta tar du ut dem ur airfryern och låter dem svalna något.
Pressa de rostade vitlöksklyftorna ur skalet och lägg dem i en skål.
Mosa de rostade vitlöksklyftorna med en gaffel tills de bildar en slät pasta.
Tillsätt majonnäs i skålen med vitlökspastan.
Blanda samman den rostade vitlökspastan och majonnäsen tills allt är väl inarbetat.
Smaka av vitlöksdippen med ytterligare salt, peppar och en skvätt citronsaft efter smak. Justera kryddningen enligt önskemål.
Finhacka färsk persilja och strö den över vitlöksdippen för extra smak och presentation.
Lägg vitlöksdippen i en serveringsskål.
Skär blomkålen i små buketter.
Lägg buketterna i kokande vatten och koka i 3 minuter tills de är lite mjuka.
Låt blomkålen rinna av och lägg den i en skål med kallt vatten för att stoppa kokningsprocessen. Ställ åt sidan.
Ringla olivolja över den kokta blomkålen och strö över salt. Vänd runt så att det blir en jämn blandning. Ställ åt sidan.
Blanda majsmjöl, mjöl, rökt paprikapulver, vitlökspulver, salt och peppar i en skål.
Tillsätt vatten gradvist till de torra ingredienserna under konstant vispning tills en jämn smet bildas.
Doppa blomkålsbuketterna i smeten och se till att de är jämnt belagda. Låt överflödig smet droppa av.
Doppa blomkålen i pankomjölet och tryck försiktigt på blomkålen efter att degen har stelnat. Se till att blomkålen är jämnt täckt.
Lägg de dragerade blomkålsbuketterna på en bricka och se till att de är åtskilda så att luften kan cirkulera.
Välj funktionen Grandzone och Air Fry, ställ in temperaturen på 190°C och tiden på 10 minuter och tryck på Start/Paus för att förvärma.
Spraya olja över blomkålsbuketterna så att de blir knapriga.
Lägg blomkålsbuketterna i ett lager i airfryerkorgen och se till att de inte är överfulla.
Rosta blomkålsbuketterna i 190 °C i 12 till 15 minuter eller tills de är gyllenbruna och krispiga, skaka korgen halvvägs genom tillagningen för jämn krispighet.
När blomkålsbuketterna är tillagade till önskad krispighet, ta ut dem ur luftfrysen.
Ingredienser
Instruktioner
Välj zon 1 och stekfunktion och förvärm sedan till 180°C.
Skär av toppen på varje vitlök så att klyftorna kommer fram.
Ringla olivolja över klyftorna och krydda med salt, peppar och färsk timjan.
Linda in varje vitlök i aluminiumfolie.
Lägg de förpackade vitlökarna i den förvärmda fritöskorgen och tillaga i ca 20 minuter eller tills vitlöksklyftorna är mjuka och karamelliserade.
När vitlökarna är färdigkokta tar du ut dem ur airfryern och låter dem svalna något.
Pressa de rostade vitlöksklyftorna ur skalet och lägg dem i en skål.
Mosa de rostade vitlöksklyftorna med en gaffel tills de bildar en slät pasta.
Tillsätt majonnäs i skålen med vitlökspastan.
Blanda samman den rostade vitlökspastan och majonnäsen tills allt är väl inarbetat.
Smaka av vitlöksdippen med ytterligare salt, peppar och en skvätt citronsaft efter smak. Justera kryddningen enligt önskemål.
Finhacka färsk persilja och strö den över vitlöksdippen för extra smak och presentation.
Lägg vitlöksdippen i en serveringsskål.
Skär blomkålen i små buketter.
Lägg buketterna i kokande vatten och koka i 3 minuter tills de är lite mjuka.
Låt blomkålen rinna av och lägg den i en skål med kallt vatten för att stoppa kokningsprocessen. Ställ åt sidan.
Ringla olivolja över den kokta blomkålen och strö över salt. Vänd runt så att det blir en jämn blandning. Ställ åt sidan.
Blanda majsmjöl, mjöl, rökt paprikapulver, vitlökspulver, salt och peppar i en skål.
Tillsätt vatten gradvist till de torra ingredienserna under konstant vispning tills en jämn smet bildas.
Doppa blomkålsbuketterna i smeten och se till att de är jämnt belagda. Låt överflödig smet droppa av.
Doppa blomkålen i pankomjölet och tryck försiktigt på blomkålen efter att degen har stelnat. Se till att blomkålen är jämnt täckt.
Lägg de dragerade blomkålsbuketterna på en bricka och se till att de är åtskilda så att luften kan cirkulera.
Välj funktionen Grandzone och Air Fry, ställ in temperaturen på 190°C och tiden på 10 minuter och tryck på Start/Paus för att förvärma.
Spraya olja över blomkålsbuketterna så att de blir knapriga.
Lägg blomkålsbuketterna i ett lager i airfryerkorgen och se till att de inte är överfulla.
Rosta blomkålsbuketterna i 190 °C i 12 till 15 minuter eller tills de är gyllenbruna och krispiga, skaka korgen halvvägs genom tillagningen för jämn krispighet.
När blomkålsbuketterna är tillagade till önskad krispighet, ta ut dem ur luftfrysen.