SERVERING
6
Scones
ARBETE
10
Minuter
TILLAGNING
12
Minuter
INGREDIENSER
- 270 gram mjöl
- 50 gram socker
- 2 tsk bakpulver
- 1/8 tsk salt
- 6 msk smör, kyld, skuren i
- bitar
- 100 gram färska blåbär
- 2 tsk färsk ingefära, finriven
- 1,2 dl vispgrädde
- 2 stora ägg
- 2 tsk vaniljextrakt
- 1 tsk vatten
TILLVÄGAGÅNGSÄTT
1. BLANDA mjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål.
2. SMULA ner smöret i mjölet med en konditorsblandare eller för hand tills blandningen liknar grova smulor.
3. BLANDA ner blåbär och ingefära i mjölblandningen. Lägg åt sidan.
4. VISPA grädden, 1 ägg och vaniljextraktet i en separat skål.
5. RÖR ner krämblandningen i mjölet tills det är väl blandat.
6. FORMA degen till en rund form till en tjocklek på 4 cm och skär den i 8 bitar.
7. PENSLA sconesen med en blandning av 1 ägg och 1 tsk vatten. Lägg åt sidan.
8. VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer, justera till 180 °C, och tryck på Start/Paus.
9. LÄGG smörpapper i korgen och placera sconesen på papperet inuti korgen.
10. GRÄDDA i 12 minuter på 180 °C tills den är gyllenbrun.
Fast det här kan ju inte räknas som ett frukostrecept? Det här är ju en bakelse. En efterrätt. Inte frukost..
Hej Lisbeth!
Det kan vara så! Ska se om det är något vi kanske ska flytta på!