Blåbärsscones med ingefära

Blåbærscones med ingefær airfryer oppskrifter
RatingSvårighetsgradMedelsvår

INGREDIENSER

  • 270 gram mjöl
  • 50 gram socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/8 tsk salt
  • 6 msk smör, kyld, skuren i
  • bitar
  • 100 gram färska blåbär
  • 2 tsk färsk ingefära, finriven
  • 1,2 dl vispgrädde
  • 2 stora ägg
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk vatten

INGREDIENSER

  • 270 gram mjöl
  • 50 gram socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/8 tsk salt
  • 6 msk smör, kyld, skuren i
  • bitar
  • 100 gram färska blåbär
  • 2 tsk färsk ingefära, finriven
  • 1,2 dl vispgrädde
  • 2 stora ägg
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk vatten

                    TILLVÄGAGÅNGSÄTT

1.  BLANDA mjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål.

2.  SMULA ner smöret i mjölet med en konditorsblandare eller för hand tills blandningen liknar grova smulor.

3.  BLANDA ner blåbär och ingefära i mjölblandningen. Lägg åt sidan.

4.  VISPA grädden, 1 ägg och vaniljextraktet i en separat skål.

5.  RÖR ner krämblandningen i mjölet tills det är väl blandat.

6.  FORMA degen till en rund form till en tjocklek på 4 cm och skär den i 8 bitar.

7.  PENSLA sconesen med en blandning av 1 ägg och 1 tsk vatten. Lägg åt sidan.

8.  VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer, justera till 180 °C, och tryck på Start/Paus.

9.  LÄGG smörpapper i korgen och placera sconesen på papperet inuti korgen.

10.  GRÄDDA i 12 minuter på 180 °C tills den är gyllenbrun.

 

Ingredienser

Instruktioner

Blåbärsscones med ingefära
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.