Scones med jordgubbskräm

Scones med jordgubbskräm
RatingSvårighetsgradMedelsvår

INGREDIENSER

  • 270 gram mjöl
  • 50 gram socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/8 tsk salt
  • 6 msk smör, kyld, skuren i
  • bitar
  • 100 gram färska jordgubbar, hackade
  • 1,2 dl vispgrädde
  • 2 stora ägg
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk vatten

INGREDIENSER

  • 270 gram mjöl
  • 50 gram socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/8 tsk salt
  • 6 msk smör, kyld, skuren i
  • bitar
  • 100 gram färska jordgubbar, hackade
  • 1,2 dl vispgrädde
  • 2 stora ägg
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk vatten

                    TILLVÄGAGÅNGSÄTT

1. BLANDA mjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål.

2. SMULA ner smöret i mjölet med en konditorsblandare eller med dina händer tills blandningen liknar grova smulor.

3. BLANDA jordgubbarna i mjölblandningen. Lägg åt sidan.

4. VISPA ihop grädden, 1 ägg och vaniljextraktet i en separat skål.

5. RÖR ner krämblandningen i mjölblandningen tills den är väl blandad och kavla sedan ut degen till en tjocklek på 4 cm.

6. ANVÄND en rund kakskärare för att skära ut sconesen.

7. PENSLA sconesen med en blandning av 1 ägg och 1 tsk vatten. Lägg åt sidan.

8. VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer, justera till 180 °C, och tryck på Start/Paus.

9. LÄGG smörpapper i korgen på den förvärmda airfryern.

10. PLACERA sconesen ovanpå bakpappret och tillaga i 12 minuter på 180 °C tills de är gyllenbruna.

 

Ingredienser

 270 g Mel
 50 g Sukker
 2 tsk Bakepulver
  tsk Salt
 6 msk Smør (kaldt)
 100 g Friske jordbær (hakket)
 1,20 droppar Kremfløte
 2 qts Store egg
 2 tsk Vaniljeekstrakt
 1 tsk Vann

Instruktioner

1

SIKT sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en stor bolle.

Gir 5 porsjoner

2

SKJÆR smøret i melet med en konditormikser eller hendene til blandingen ligner grove krummer.

3

BLAND jordbærene i melblandingen. Sett til side.

4

VISP sammen kremfløte, 1 egg og vaniljeekstraktet i en egen bolle.

5

BLAND kremblandingen inn i melblandingen til det er godt blandet og rull deretter deigen ut til en 4 cm tykkelse.

6

BRUK en rund kakekutter for å kutte scones.

7

PENSLE scones med en blanding laget av 1 egg og 1 ts vann. Sett til side.

8

VELG Forvarme på Cosori airfryer, juster til 180°C, og trykk start/pause.

9

LEGG bakepapir inn i matkurven til den forvarmede airfryeren.

10

PLASSER scones på toppen av bakepapiret og stek i 12 minutter ved 180°C, til gyllenbrun farge.

Scones med jordgubbskräm
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.