PORTIONER
6
Scones
ARBETE
10
Minuter
TILLAGNING
12
Minuter
INGREDIENSER
- 270 gram mjöl
- 50 gram socker
- 2 tsk bakpulver
- 1/8 tsk salt
- 6 msk smör, kyld, skuren i
- bitar
- 100 gram färska jordgubbar, hackade
- 1,2 dl vispgrädde
- 2 stora ägg
- 2 tsk vaniljextrakt
- 1 tsk vatten
TILLVÄGAGÅNGSÄTT
1. BLANDA mjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål.
2. SMULA ner smöret i mjölet med en konditorsblandare eller med dina händer tills blandningen liknar grova smulor.
3. BLANDA jordgubbarna i mjölblandningen. Lägg åt sidan.
4. VISPA ihop grädden, 1 ägg och vaniljextraktet i en separat skål.
5. RÖR ner krämblandningen i mjölblandningen tills den är väl blandad och kavla sedan ut degen till en tjocklek på 4 cm.
6. ANVÄND en rund kakskärare för att skära ut sconesen.
7. PENSLA sconesen med en blandning av 1 ägg och 1 tsk vatten. Lägg åt sidan.
8. VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer, justera till 180 °C, och tryck på Start/Paus.
9. LÄGG smörpapper i korgen på den förvärmda airfryern.
10. PLACERA sconesen ovanpå bakpappret och tillaga i 12 minuter på 180 °C tills de är gyllenbruna.
Ingredienser
Instruktioner
SIKT sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en stor bolle.
Gir 5 porsjoner
SKJÆR smøret i melet med en konditormikser eller hendene til blandingen ligner grove krummer.
BLAND jordbærene i melblandingen. Sett til side.
VISP sammen kremfløte, 1 egg og vaniljeekstraktet i en egen bolle.
BLAND kremblandingen inn i melblandingen til det er godt blandet og rull deretter deigen ut til en 4 cm tykkelse.
BRUK en rund kakekutter for å kutte scones.
PENSLE scones med en blanding laget av 1 egg og 1 ts vann. Sett til side.
VELG Forvarme på Cosori airfryer, juster til 180°C, og trykk start/pause.
LEGG bakepapir inn i matkurven til den forvarmede airfryeren.
PLASSER scones på toppen av bakepapiret og stek i 12 minutter ved 180°C, til gyllenbrun farge.