Blomstrande lök

Blomstrende løk airfryer oppskrfiter
RatingSvårighetsgradMedelsvår

INGREDIENSER 

  • 1 stor lök
  • 130 gram mjöl
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 3 dl vatten
  • 60 gram Panko-ströbröd (italiensk stil)
  • Matlagningsspray/olja

INGREDIENSER

  • 1 stor lök
  • 130 gram mjöl
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 3 dl vatten
  • 60 gram Panko-ströbröd (italiensk stil)
  • Matlagningsspray/olja

 

TILLVÄGAGÅNGSÄTT

1.  SKALA löken och skiva av toppen. Placera den platta sidan nedåt på en skärbräda.

2.  SKÄR nedåt, från mitten och utåt, hela vägen ner till skärbrädan. Upprepa för att göra 8 jämnt fördelade snitt runt löken. Se till att kniven skär igenom alla lager, men låt löken ha ordentlig kontakt med mittdelen. Lägg åt sidan.

3.  PLACERA löken i isvatten i minst 2 timmar och torka sedan.

4.  BLANDA ihop mjöl, paprikapulver, salt, vitlökspulver, chilipulver, svartpeppar, oregano och vatten tills det bildar en röra.

5.  VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer och tryck Start/Paus.

6.  TÄCK löken med smeten, sprid ut skivorna och se till att varje skiva och lager är täckt med röran. Strö sedan toppen och botten av löken med brödsmulor.

7.  SPRAYA botten av korgen med matlagningsspray och placera löken inuti.

8.  TILLAGA löken på 200 °C i 10 minuter och stek sedan i ytterligare 15 minuter på 177 °C.

 

 

Ingredienser

Instruktioner

Notes

Blomstrande lök
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *