Välj Grandzone och bakningsfunktionen, ställ in temperaturen på 160°C och tiden på 10 minuter och tryck på Start/Paus för att förvärma
Spraya insidan av formen med olja och strö över mjöl. Skaka brickan för att få bort överflödigt mjöl.
Skala morötterna och skär dem i små bitar
Mixa morötter, ägg, olja, vaniljextrakt och socker med en blender tills det är jämnt
Blanda de torra ingredienserna, mjöl, salt och bakpulver. Vänd ner den blandade pastan med en spatel tills den är helt blandad. Du ska ha en slät och blank deg utan mjölklumpar.
Häll blandningen i den förberedda formen
Grädda degen 35-40 minuter. Kontrollera kakan med 5 minuters mellanrum från cirka 25 till 30 minuter genom att testa den med ett spett (kakan ska kunna stickas i och spettet dras ut rent) eftersom tiden kan variera beroende på formen.
Låt kakan svalna i formen i 10 minuter och ta sedan upp den på ett galler.
Hacka chokladen i små bitar.
Smält smöret i en kastrull på låg värme.
Tillsätt den hackade chokladen i det smälta smöret i pannan och rör om
tills chokladen är helt smält och blandningen är jämn."
Blanda ner strösockret i choklad- och smörblandningen och rör om tills sockret är helt upplöst.
Häll gradvis i mjölken ner i blandningen under konstant omrörning tills frostingen blir jämn och glansig.
Ta bort kastrullen från värmen och låt frostingen svalna i 10 minuter.
Bred ut frostingen över morotskakan och servera.
Ingredienser
Instruktioner
Välj Grandzone och bakningsfunktionen, ställ in temperaturen på 160°C och tiden på 10 minuter och tryck på Start/Paus för att förvärma
Spraya insidan av formen med olja och strö över mjöl. Skaka brickan för att få bort överflödigt mjöl.
Skala morötterna och skär dem i små bitar
Mixa morötter, ägg, olja, vaniljextrakt och socker med en blender tills det är jämnt
Blanda de torra ingredienserna, mjöl, salt och bakpulver. Vänd ner den blandade pastan med en spatel tills den är helt blandad. Du ska ha en slät och blank deg utan mjölklumpar.
Häll blandningen i den förberedda formen
Grädda degen 35-40 minuter. Kontrollera kakan med 5 minuters mellanrum från cirka 25 till 30 minuter genom att testa den med ett spett (kakan ska kunna stickas i och spettet dras ut rent) eftersom tiden kan variera beroende på formen.
Låt kakan svalna i formen i 10 minuter och ta sedan upp den på ett galler.
Hacka chokladen i små bitar.
Smält smöret i en kastrull på låg värme.
Tillsätt den hackade chokladen i det smälta smöret i pannan och rör om
tills chokladen är helt smält och blandningen är jämn."
Blanda ner strösockret i choklad- och smörblandningen och rör om tills sockret är helt upplöst.
Häll gradvis i mjölken ner i blandningen under konstant omrörning tills frostingen blir jämn och glansig.
Ta bort kastrullen från värmen och låt frostingen svalna i 10 minuter.
Bred ut frostingen över morotskakan och servera.