Chicken Wings and Sweet Potatoes Fries

Rating
mängd2 portioner
Kycklingvingar
 500 g kycklingvingar
 1 tsk salt
 ½ tsk peppar
 ½ tsk sött paprikapulver
 ¼ tsk curry
Sötpotatispommes
 23 sötpotatis, stor
 1 msk olivolja
 1 msk salt
 ½ tsk peppar
 ½ tsk rökt paprikapulver
 ½ tsk vitlökspulver
 ¼ tsk cayennepeppar (valfritt)
 ½ citron
 250 ml färsk koriander
1

Torka av kycklingvingarna med hushållspapper för att avlägsna överflödig fukt.

2

Krydda vingarna rikligt med salt, peppar, paprikapulver och curry. Låt kryddorna sitta i minst 10 minuter eller marinera över natten i kylen för maximal smak.

3

Lägg de kryddade kycklingvingarna i airfryer-korgen och tillaga dem i 120 °C i 20 minuter så att de blir genomstekta.

4

När vingarna är färdigstekta tar du ut dem ur airfryern och låter dem svalna i kylen i 15 minuter. Detta hjälper till att göra skinnet fastare och ser till att de blir krispiga när de steks igen.

5

Skala sötpotatisen och skär den i 1 cm tjocka rektanglar.

6

Blanda sötpotatis med olivolja, salt, peppar, rökt paprikapulver, vitlökspulver och cayennepeppar i en skål tills allt är jämnt fördelat.

7

Lägg tillbaka kycklingvingarna i en korg i airfryern efter att de har svalnat i 15 minuter.

8

Lägg de kryddade sötpotatispommesen i den andra korgen på airfryern.

9

Välj zon 1 och funktionen Air Fry, ställ sedan in temperaturen på 200°C och tiden på 8 minuter.

10

Välj zon 2 och funktionen Air Fry, ställ sedan in temperaturen på 190°C och tiden på 14 minuter.

11

Tryck på Sync för att se till att båda korgarna är klara samtidigt.

12

Tryck på Start/Paus.

13

När både kycklingvingarna och sötpotatispommesen är färdiga, ta ut dem ur airfryern.

14

Servera kycklingvingarna och sötpotatispommes tillsammans, garnerade med hackad persilja och några droppar citronsaft för extra fräschör.

Ingredienser

Kycklingvingar
 500 g kycklingvingar
 1 tsk salt
 ½ tsk peppar
 ½ tsk sött paprikapulver
 ¼ tsk curry
Sötpotatispommes
 23 sötpotatis, stor
 1 msk olivolja
 1 msk salt
 ½ tsk peppar
 ½ tsk rökt paprikapulver
 ½ tsk vitlökspulver
 ¼ tsk cayennepeppar (valfritt)
 ½ citron
 250 ml färsk koriander

Instruktioner

1

Torka av kycklingvingarna med hushållspapper för att avlägsna överflödig fukt.

2

Krydda vingarna rikligt med salt, peppar, paprikapulver och curry. Låt kryddorna sitta i minst 10 minuter eller marinera över natten i kylen för maximal smak.

3

Lägg de kryddade kycklingvingarna i airfryer-korgen och tillaga dem i 120 °C i 20 minuter så att de blir genomstekta.

4

När vingarna är färdigstekta tar du ut dem ur airfryern och låter dem svalna i kylen i 15 minuter. Detta hjälper till att göra skinnet fastare och ser till att de blir krispiga när de steks igen.

5

Skala sötpotatisen och skär den i 1 cm tjocka rektanglar.

6

Blanda sötpotatis med olivolja, salt, peppar, rökt paprikapulver, vitlökspulver och cayennepeppar i en skål tills allt är jämnt fördelat.

7

Lägg tillbaka kycklingvingarna i en korg i airfryern efter att de har svalnat i 15 minuter.

8

Lägg de kryddade sötpotatispommesen i den andra korgen på airfryern.

9

Välj zon 1 och funktionen Air Fry, ställ sedan in temperaturen på 200°C och tiden på 8 minuter.

10

Välj zon 2 och funktionen Air Fry, ställ sedan in temperaturen på 190°C och tiden på 14 minuter.

11

Tryck på Sync för att se till att båda korgarna är klara samtidigt.

12

Tryck på Start/Paus.

13

När både kycklingvingarna och sötpotatispommesen är färdiga, ta ut dem ur airfryern.

14

Servera kycklingvingarna och sötpotatispommes tillsammans, garnerade med hackad persilja och några droppar citronsaft för extra fräschör.

Notes

Chicken Wings and Sweet Potatoes Fries
This entry was posted in . Bookmark the permalink.