Chicken Thighs and Roasted Vegetables

Rating
mängd2 portioner
Kycklinglår
 4 kycklinglår
 enligt tycke och smak salt
 enligt tycke och smak peppar
 1 tsk paprikapulver
 1 tsk vitlökspulver
Rostade grönsaker
 500 ml broccolibuketter
 500 ml morötter, skurna i skivor
 500 ml blomkålsbuketter
 1 stor lök, skuren i skivor
 2 msk olivolja
 enligt tycke och smak salt
 enligt tycke och smak peppar
1

Krydda kycklinglåren generöst med salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver och se till att båda sidor är jämnt belagda. Lägg åt sidan.

2

Blanda broccolibuketter, hackade morötter, blomkålsbuketter och hackad lök i en skål med olivolja, salt och peppar efter smak.

3

Lägg de kryddade kycklinglåren i airfryerns första korg med skinnsidan nedåt.

4

Fördela de kryddade grönsakerna jämnt i airfryerns andra korg.

5

Ställ in båda zonerna på tillagningsläge med Match-funktionen, 200°C och 20 minuter och tryck på Start/Paus.

6

Låt det steka i 10 minuter.

7

Efter 10 minuter pausar du fritösen, vänder kycklingen och rör om i grönsakerna.

8

Stäng korgen och låt den koka färdigt.

9

När kycklinglåren och de rostade grönsakerna är klara tar du ut dem ur airfryern.

Ingredienser

Kycklinglår
 4 kycklinglår
 enligt tycke och smak salt
 enligt tycke och smak peppar
 1 tsk paprikapulver
 1 tsk vitlökspulver
Rostade grönsaker
 500 ml broccolibuketter
 500 ml morötter, skurna i skivor
 500 ml blomkålsbuketter
 1 stor lök, skuren i skivor
 2 msk olivolja
 enligt tycke och smak salt
 enligt tycke och smak peppar

Instruktioner

1

Krydda kycklinglåren generöst med salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver och se till att båda sidor är jämnt belagda. Lägg åt sidan.

2

Blanda broccolibuketter, hackade morötter, blomkålsbuketter och hackad lök i en skål med olivolja, salt och peppar efter smak.

3

Lägg de kryddade kycklinglåren i airfryerns första korg med skinnsidan nedåt.

4

Fördela de kryddade grönsakerna jämnt i airfryerns andra korg.

5

Ställ in båda zonerna på tillagningsläge med Match-funktionen, 200°C och 20 minuter och tryck på Start/Paus.

6

Låt det steka i 10 minuter.

7

Efter 10 minuter pausar du fritösen, vänder kycklingen och rör om i grönsakerna.

8

Stäng korgen och låt den koka färdigt.

9

När kycklinglåren och de rostade grönsakerna är klara tar du ut dem ur airfryern.

Chicken Thighs and Roasted Vegetables
This entry was posted in . Bookmark the permalink.