SERVERING
6-8
Portioner
ARBETE
10
Minuter
TILLAGNING
15
Minuter
INGREDIENSER
- 50 gram socker
- 1 1/4 dl kokosmjölk eller sojamjölk
- 3 msk kokosolja
- 1/2 tsk vaniljextrakt
- 135 gram mjöl
- 2 msk kakaopulver
- 1 tsk bakpulver
- 1/4 tsk bikarbonat
- 1/4 tsk salt
- 80 gram choklad, i bitar
- Matlagningsspray / olja
TILLVÄGAGÅNGSÄTT
1. BLANDA socker, kokosmjölk, kokosolja och vaniljextrakt i en liten skål och lägg sedan åt sidan.
2. BLANDA ihop mjöl, kakaopulver, bakpulver, bikarbonat och salt i en separat skål och lägg åt sidan.
3. BLANDA ner de torra ingredienserna i de våta ingredienserna, gradvis, tills smeten blir jämn. Tillsätt sedan chokladbitarna och blanda ordentligt.
4. VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer, justera temperaturen till 150 °C, och tryck på Start/Paus.
5. SMÖRJ muffinsformarna med matlagningsspray och häll smeten i formarna tills de är 3/4 fulla.
6. PLACERA försiktigt muffinsformarna i korgen på airfryern.
7. VÄLJ Efterrätt, justera tiden till 15 minuter, och tryck sedan på Start/Paus.
8. TA UPP muffinsen från korgen när tillagningen är klar och låt svalna i 10 minuter före servering.