Chokladsufflé

Sjokoladesufflé airfryer oppskrifter
RatingSvårighetsgradMedelsvår

INGREDIENSER 

  • Smör, för smörjning
  • Socker, strö över
  • 80 gram blockchoklad
  • 60 gram smör
  • 2 ägg, separerad äggula och äggvita
  • 1/2 tsk rent vaniljextrakt
  • 2 msk mjöl
  • 3 msk socker
  • Florsocker, strö

INGREDIENSER

  • Smör, för smörjning Socker, strö över
  • 80 gram blockchoklad
  • 60 gram smör
  • 2 ägg, separerad äggula och äggvita
  • 1/2 tsk rent vaniljextrakt
  • 2 msk mjöl
  • 3 msk socker
  • Florsocker, strö

TILLVÄGAGÅNGSÄTT

1.  SMÖRA två ramekiner / former som rymmer 2 dl med smör. Strö socker i ramekinsen / formarna, skaka för att sprida ut det, häll sedan ut det som inte fastnar.

2.  SMÄLT choklad och smör tillsammans tills det är flytande.

3.  VISPA äggulorna och vaniljextraktet ordentligt i skålen med smält choklad. Rör ner mjölet tills det inte finns några klumpar och lägg åt sidan för avkylning.

4.  VISPA äggvitorna i en stor skål med en mixer på medelhastighet tills massan börjar bli lite skummig och något vit.

5.  TILLSÄTT sockret, lite åt gången, fortsätt att vispa på medelhastighet och höj sedan hastigheten tills vitan börjar stelna. Lägg åt sidan.

6.  VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer, justera temperaturen till 165 °C och tryck på Start/Paus.

7.  RÖR ner ca 1/3 av äggvitan i chokladblandningen. Blanda sedan chokladblandningen med resterande äggvita, blanda försiktigt, men noggrant.

8.  HÄLL smeten i ramekinsen/formarna och lägg dem i korgen på airfryern.

9.  GRÄDDA suffléerna på 165 °C i 13 minuter.

10.  STRÖ florsocker på suffléerna efter tillredningen och servera omedelbart.

 

 

Ingredienser

Instruktioner

Chokladsufflé
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.