SERVERING
8-10
Kanelbullar
ARBETE
1,5
Timmar
TILLAGNING
12
Minuter
INGREDIENSER
GLASYR
- 60 gram gräddeost
- 200 gram socker
- 100 gram smör
- 1/2 tsk vaniljextrakt
KANELBULLAR
- 2,5 dl mjölk, varm
- 60 gram smör, smält
- 50 gram socker
- 1/2 paket torrjäst
- 300 gram mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 60 gram smör, uppmjukad
- 100 gram farinsocker
- 2 1/2 tsk kanel
TILLVÄGAGÅNGSÄTT
1. BLANDA ihop alla ingredienser ordentligt för glasyren och se till att det inte finns några klumpar. Lägg åt sidan.
2. BLANDA varm mjölk, smält smör, vitt socker och torrjäst i en stor skål och låt vila i 1 minut.
3. TILLSÄTT 300 gram mjöl i skålen och se till att det är välblandat. Täck över med en handduk och lämna skålen i ett varmt område i 1 timme.
4. BLANDA i resterande mjöl, bakpulver och salt.
5. LÄGG mjöl på en yta och knåda degen. Rulla sedan ut degen till en tjocklek på 6 mm.
6. SPRID det mjuka smöret över degen och strö farinsockret och kanelen på toppen.
7. RULLA degen från ena sidan till den andra.
8. SKÄR degen i 2-3 centimeter tjocka skivor. Lägg dem sedan på en smord panna och täck över med en handduk i 30 minuter.
9. VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer, justera temperaturen till 165 °C, och tryck på Start/Paus.
10. PLACERA kanelkringlorna på smörpapper och lägg in dem i korgen på airfryern.
11. GRÄDDA kanelkringlorna på 165 °C i 12 minuter.
12. SPRID glasyren ovanpå varje kanelkringla när de är färdiggräddade.