Double Chocolate Cookie

Rating
mängd4 portioner
Dubbel chokladkaka
 120 ml smör
 120 ml strösocker
 120 ml farinsocker
 1 ägg
 1 tsk vaniljextrakt
 240 ml vetemjöl
 1 nypa salt
 160 ml kakaopulver
 1 tsk bakpulver
 240 ml hackad mörk choklad
 120 ml hackade nötter
1

Låt smöret bli rumstempererat tills det är mjukt.

2

Blanda det mjuka smöret, strösockret och farinsockret i en skål tills det är ljust och fluffigt.

3

Tillsätt äggen i blandningen.

4

Tillsätt vaniljextraktet i blandningen.

5

Vispa samman ingredienserna väl.

6

Sikta ner vetemjöl, kakaopulver, salt och bakpulver i en separat skål.

7

Blanda tills alla torra ingredienser har blandats samman.

8

Tillsätt gradvis de torra ingredienserna till de våta ingredienserna i blandningsskålen.

9

Rör till en jämn och fin kaksmet.

10

Vänd ner den hackade mörka chokladen och de hackade nötterna tills de är jämnt fördelade i smeten.

11

Låt degen stå i kylskåp i 2 timmar eller över natten.

12

Rulla en del av degen till bollar och platta ut dem något till önskad storlek och form.

13

Välj Grandzone och bakningsfunktion, ställ in temperaturen på 175°C och tiden på 5 minuter. Tryck på Start/Paus för att förvärma.

14

Placera den formade kakdegen i airfryer-korgen och lämna 1 till 2 centimeter mellan varje kaka så att den kan expandera.

15

Grädda kakorna i 175°C i ca 8 till 10 minuter eller tills de har stelnat och känns lite fasta.

16

Kakorna kan behöva göras i omgångar.

17

När kakorna är klara tar du ut dem ur fritösen och låter dem svalna på ett galler före servering.

Ingredienser

Dubbel chokladkaka
 120 ml smör
 120 ml strösocker
 120 ml farinsocker
 1 ägg
 1 tsk vaniljextrakt
 240 ml vetemjöl
 1 nypa salt
 160 ml kakaopulver
 1 tsk bakpulver
 240 ml hackad mörk choklad
 120 ml hackade nötter

Instruktioner

1

Låt smöret bli rumstempererat tills det är mjukt.

2

Blanda det mjuka smöret, strösockret och farinsockret i en skål tills det är ljust och fluffigt.

3

Tillsätt äggen i blandningen.

4

Tillsätt vaniljextraktet i blandningen.

5

Vispa samman ingredienserna väl.

6

Sikta ner vetemjöl, kakaopulver, salt och bakpulver i en separat skål.

7

Blanda tills alla torra ingredienser har blandats samman.

8

Tillsätt gradvis de torra ingredienserna till de våta ingredienserna i blandningsskålen.

9

Rör till en jämn och fin kaksmet.

10

Vänd ner den hackade mörka chokladen och de hackade nötterna tills de är jämnt fördelade i smeten.

11

Låt degen stå i kylskåp i 2 timmar eller över natten.

12

Rulla en del av degen till bollar och platta ut dem något till önskad storlek och form.

13

Välj Grandzone och bakningsfunktion, ställ in temperaturen på 175°C och tiden på 5 minuter. Tryck på Start/Paus för att förvärma.

14

Placera den formade kakdegen i airfryer-korgen och lämna 1 till 2 centimeter mellan varje kaka så att den kan expandera.

15

Grädda kakorna i 175°C i ca 8 till 10 minuter eller tills de har stelnat och känns lite fasta.

16

Kakorna kan behöva göras i omgångar.

17

När kakorna är klara tar du ut dem ur fritösen och låter dem svalna på ett galler före servering.

Double Chocolate Cookie
This entry was posted in . Bookmark the permalink.