Hacka löken. Blanda samman med köttfärsen och de övriga ingredienserna i en bunke.
Forma köttfärsblandningen till en limpa. Ca 10 x 17 cm. Lägg baconet, helst ”flätat”, ovanpå och krydda med nymald svartpeppar.
Lägg in köttfärslimpan i Zone 1 på 175°C i 30 min. Prova med en sticka om köttsaften som kommer ut är klar och genomskinlig. Låt annars stå en stund till. Innertemperaturen bör uppnå 70°C.
Tvätta eller skala potatisarna. Skär skåror i dem. Lägg dem i Zone 2. Salta, peppra och lägg en hyvlad smörbit på varje och toppa eventuellt med ströbröd. Ställ in Zone 2 på 180°C i 20 min. Testa med provsticka om potatisarna är mjuka. Om inte fortsätt tillaga i 5 min åt gången.
Hetta upp en kastrull med ingredienserna till såsen. Låt småputtra tills såsen blivit lite tjockare i konsistensen. Smaka av med salt och peppar.
Ingredienser
Instruktioner
Hacka löken. Blanda samman med köttfärsen och de övriga ingredienserna i en bunke.
Forma köttfärsblandningen till en limpa. Ca 10 x 17 cm. Lägg baconet, helst ”flätat”, ovanpå och krydda med nymald svartpeppar.
Lägg in köttfärslimpan i Zone 1 på 175°C i 30 min. Prova med en sticka om köttsaften som kommer ut är klar och genomskinlig. Låt annars stå en stund till. Innertemperaturen bör uppnå 70°C.
Tvätta eller skala potatisarna. Skär skåror i dem. Lägg dem i Zone 2. Salta, peppra och lägg en hyvlad smörbit på varje och toppa eventuellt med ströbröd. Ställ in Zone 2 på 180°C i 20 min. Testa med provsticka om potatisarna är mjuka. Om inte fortsätt tillaga i 5 min åt gången.
Hetta upp en kastrull med ingredienserna till såsen. Låt småputtra tills såsen blivit lite tjockare i konsistensen. Smaka av med salt och peppar.