Använd en mandolin, matberedare eller vass kniv för att skiva potatisen och löken väldigt tunt.
I en stor skål, vispa ihop grädde, vitlök och kryddor tills det är väl blandat.
Blanda potatis och lök med gräddblandningen och häll den i en ca. 20 x 25 cm form som passar i luftfrityrarens Grandezone.
Tryck ner potatisen väl. Lägg formen i korgen och ställ in på 160°C i 30 minuter eller tills potatisen nästan är mjuk. Det går snabbare om du använder en större form.
Strö över den rivna osten och grädda i 160°C i ytterligare 10 minuter eller tills osten är gyllenbrun och potatisen helt mjuk.
Låt gratängen svalna något av tidigare servering.
Ingredienser
Instruktioner
Använd en mandolin, matberedare eller vass kniv för att skiva potatisen och löken väldigt tunt.
I en stor skål, vispa ihop grädde, vitlök och kryddor tills det är väl blandat.
Blanda potatis och lök med gräddblandningen och häll den i en ca. 20 x 25 cm form som passar i luftfrityrarens Grandezone.
Tryck ner potatisen väl. Lägg formen i korgen och ställ in på 160°C i 30 minuter eller tills potatisen nästan är mjuk. Det går snabbare om du använder en större form.
Strö över den rivna osten och grädda i 160°C i ytterligare 10 minuter eller tills osten är gyllenbrun och potatisen helt mjuk.
Låt gratängen svalna något av tidigare servering.