mängd4 portioner
Marinad
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 lime, saft och skal
0,50 msk chilipulver (valfri styrka)
0,50 msk spiskummin
1 tsk chipotle chili (eller rökt paprika eller några droppar flytande rök)
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Kyckling och grönsaker
500 g kycklingfilé eller kycklingbröstfilé
2 st paprika, gärna i olika färger, strimlade
1 lök
Serveringsförslag
Guacamole
Creme fraiche eller gräddfil
Tomatsalsa
Frisk koriander
Gratinerad ost
Limebåtar
Tortillabröd
1Blanda ingredienserna till marinaden i en stor skål eller plastpåse.
2Skär kycklingen i strimlor och lägg i marinaden. Blanda väl. Tillsätt grönsakerna och blanda lite till.
3Lägg kyckling och grönsaker direkt i Grandzone-korgen. Ställ in på 200°C i 12 minuter. Kycklingen är färdig när den är genomstekt.
4Servera med dina favorittillbehör.
Ingredienser
Marinad
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 lime, saft och skal
0,50 msk chilipulver (valfri styrka)
0,50 msk spiskummin
1 tsk chipotle chili (eller rökt paprika eller några droppar flytande rök)
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Kyckling och grönsaker
500 g kycklingfilé eller kycklingbröstfilé
2 st paprika, gärna i olika färger, strimlade
1 lök
Serveringsförslag
Guacamole
Creme fraiche eller gräddfil
Tomatsalsa
Frisk koriander
Gratinerad ost
Limebåtar
Tortillabröd
Instruktioner
1Blanda ingredienserna till marinaden i en stor skål eller plastpåse.
2Skär kycklingen i strimlor och lägg i marinaden. Blanda väl. Tillsätt grönsakerna och blanda lite till.
3Lägg kyckling och grönsaker direkt i Grandzone-korgen. Ställ in på 200°C i 12 minuter. Kycklingen är färdig när den är genomstekt.
4Servera med dina favorittillbehör.