Rustik pärontårta

pæreterte airfryer oppskrifter
OmtalerVanskelighetsgradMiddels

INGREDIENSER 

  • 100 gram mjöl
  • 1/4 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 6 msk smör
  • 2 msk vatten, iskallt
  • 1 ägg
  • 1 msk farinsocker
  • matlagning spray/olja
  • 1 msk honung
  • 1 1/2 tsk vatten
  • Rostade valnötter, hackad (till garnering)
  • 1 stort päron, skalad och skuren i tunna skivor
  • 1 1/2 tsk majsstärkelse
  • 1/4 tsk mald kanel
  • En nypa salt
  • 1 msk farinsocker

INGREDIENSER

  • 100 gram mjöl
  • 1/4 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 6 msk smör
  • 2 msk vatten, iskallt
  • 1 ägg
  • 1 msk farinsocker
  • matlagning spray/olja
  • 1 msk honung
  • 1 1/2 tsk vatten
  • Rostade valnötter, hackad (till garnering)
  • 1 stort päron, skalad och skuren i tunna skivor
  • 1 1/2 tsk majsstärkelse
  • 1/4 tsk mald kanel
  • En nypa salt
  • 1 msk farinsocker

 

TILLVÄGAGÅNGSÄTT

1.  BLANDA 100 gram mjöl, salt och socker i en stor skål tills den är välblandad.

2.  SKÄR ner smöret i blandningen med en konditorsblandare eller stavmixer.

3.  TILLSÄTT kallt vatten och blanda det ordentligt.

4.  FORMA degen i en skål, täck över med plastfolie och sätt den i kylskåpet under 1 timme för att svalna.

5.  BLANDA ihop ingredienserna för fyllningen ordentligt i en separat skål.

6.  KAVLA ut degen tills den är 20 centimeter i diameter.

7.  TILLSÄTT 1/2 msk mjöl på degen, men lämna 4 centimeter på degens kanter utan mjöl.

8.  PLACERA päronskivorna i dekorativa, överlappande cirklar ovanpå degen. Vik kanterna över fyllningen.

9.  PENSLA skorporna med vispade ägg och strö sockret över tårtan. Lägg åt sidan.

10.  VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer, justera temperaturen till 177 °C, och tryck på Start/Paus.

11.  SPRAYA korgen med matlagningsspray och placera tårtan i korgen.

12.  VÄLJ Bröd, justera tiden till 45 minuter och tryck på Start/Paus.

13.  BLANDA ihop honung och vatten och pensla tårtan när den är klar. Garnera med hackade valnötter.

 

 

Ingredients

Directions

Rustik pärontårta
This entry was posted in . Bookmark the permalink.