SERVERING
1
kaka
ARBETE
10
Minuter
TILLAGNING
30
Minuter
INGREDIENSER
- 130 gram mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/8 tsk salt
- 6 msk smör, uppmjukat
- 130 gram socker
- 1 stort ägg
- 1 msk färsk citronsaft
- 1 citron, pressad
- 60 ml kärnmjölk
TILLVÄGAGÅNGSÄTT
1. BLANDA ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål. Lägg åt sidan.
2. TILLSÄTT det mjuka smöret i en matberedare och vispa tills det är ljust och luftigt, ca 3 minuter.
3. VISPA ner sockret i det vispade smöret under 1 minut.
4. VISPA ner mjölblandningen i smöret tills det är välblandat, ca 1 minut.
5. TILLSÄTT ägg, citronsaft och zest. Vispa försiktigt tills allt är välblandat.
6. HÄLL ner kärnmjölken långsamt medan du mixar i medelhög hastighet.
7. HÄLL smeten i en smord liten brödform tills den är fylld. Det kan bli så att du får lite smet över.
8. VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer, justera temperaturen till 160 °C, och tryck på Start/Paus.
9. PLACERA kakan i korgen på airfryern.
10. VÄLJ Bröd, justera tiden till 30 minuter, och tryck på Start/Paus.