Citronkaka

citronkaka airfryer recept cosori
Rating

INGREDIENSER 

  • 130 gram mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/8 tsk salt
  • 6 msk smör, uppmjukat
  • 130 gram socker
  • 1 stort ägg
  • 1 msk färsk citronsaft
  • 1 citron, pressad
  • 60 ml kärnmjölk

INGREDIENSER

  • 130 gram mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/8 tsk salt
  • 6 msk smör, uppmjukat
  • 130 gram socker
  • 1 stort ägg
  • 1 msk färsk citronsaft
  • 1 citron, pressad
  • 60 ml kärnmjölk

 

TILLVÄGAGÅNGSÄTT

1.  BLANDA ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål. Lägg åt sidan.

2.  TILLSÄTT det mjuka smöret i en matberedare och vispa tills det är ljust och luftigt, ca 3 minuter.

3.  VISPA ner sockret i det vispade smöret under 1 minut.

4.  VISPA ner mjölblandningen i smöret tills det är välblandat, ca 1 minut.

5.  TILLSÄTT ägg, citronsaft och zest. Vispa försiktigt tills allt är välblandat.

6.  HÄLL ner kärnmjölken långsamt medan du mixar i medelhög hastighet.

7.  HÄLL smeten i en smord liten brödform tills den är fylld. Det kan bli så att du får lite smet över.

8.  VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer, justera temperaturen till 160 °C, och tryck på Start/Paus.

9.  PLACERA kakan i korgen på airfryern.

10.  VÄLJ Bröd, justera tiden till 30 minuter, och tryck på Start/Paus.

 

 

Ingredienser

Instruktioner

Citronkaka
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.