![ikon airfryer oppskrifter](https://usercontent.one/wp/www.cosori.se/wp-content/uploads/2021/04/ikon-airfryer-oppskrifter-370x400.png?media=1721814922)
SERVERING
2
Portioner
![airfryer oppskrifter klokke](https://usercontent.one/wp/www.cosori.se/wp-content/uploads/2021/04/airfryer-oppskrifter-klokke-370x400.png?media=1721814922)
ARBETE
10
Minuter
![airfryer oppskrifter klokke](https://usercontent.one/wp/www.cosori.se/wp-content/uploads/2021/04/airfryer-oppskrifter-klokke-370x400.png?media=1721814922)
TILLAGNING
8
Minuter
![Cosori airfryer](https://usercontent.one/wp/www.cosori.se/wp-content/uploads/2021/03/Cosori-air-fryer-400x400.png?media=1721814922)
INGREDIENSER
TERIYAKI
- 1 1/4 dl sojasås
- 50 gram socker
- 1/4 tesked riven ingefära
- 1 vitlöksklyfta, krossad
- 60 ml apelsinjuice
LAX
- 2 laxfiléer (135 g)
- 1 msk vegetabilisk olja
- Salt och peppar
TILLVÄGAGÅNGSÄTT
1. BLANDA alla teriyakisås-ingredienser i en liten skål.
2. KOKA upp såsen tills den reducerats till hälften och låt sedan svalna.
3. VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer, justera temperaturen till 177 °C, och tryck på Start/Paus.
4. BLÖTLÄGG laxen i olja och krydda med salt och peppar.
5. PLACERA laxen i korgen med glansen ner.
6. VÄLJ Skaldjur/Fisk, justera till 8 minuter, och tryck på Start/Paus.
7. TA UT laxen när den är klar. Låt laxen vila i 5 minuter och glasera med teriyaki sås.
8. SERVERA över en bädd av vitt ris eller med grillade grönsaker.