Teriyakiglaserad lax

Teriyakiglaserad lax airfryer recept cosori
RatingSvårighetsgradMedelsvår

INGREDIENSER 

TERIYAKI

  • 1 1/4 dl sojasås
  • 50 gram socker
  • 1/4 tesked riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 60 ml apelsinjuice

LAX

  • 2 laxfiléer (135 g)
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • Salt och peppar

 

INGREDIENSER

TERIYAKI

  • 1 1/4 dl sojasås
  • 50 gram socker
  • 1/4 tesked riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 60 ml apelsinjuice

LAX

  • 2 laxfiléer (135 g)
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • Salt och peppar

 

TILLVÄGAGÅNGSÄTT

1.  BLANDA alla teriyakisås-ingredienser i en liten skål.

2.  KOKA upp såsen tills den reducerats till hälften och låt sedan svalna.

3.  VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer, justera temperaturen till 177 °C, och tryck på Start/Paus.

4.  BLÖTLÄGG laxen i olja och krydda med salt och peppar.

5.  PLACERA laxen i korgen med glansen ner.

6.  VÄLJ Skaldjur/Fisk, justera till 8 minuter, och tryck på Start/Paus.

7.  TA UT laxen när den är klar. Låt laxen vila i 5 minuter och glasera med teriyaki sås.

8.  SERVERA över en bädd av vitt ris eller med grillade grönsaker.

 

 

Ingredienser

Instruktioner

Teriyakiglaserad lax
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.