Butterflykyckling med rostade grönsaker och gräddsås

Butterflykyckling med rostade grönsaker och gräddsås airfryer recept til cosori dual blaze twinfry
Rating
mängd4 portioner
Kyckling och marinad
 1 hel kyckling, ca 1,3 kg
 2 msk raps- eller avokadoolja
 1 msk citronsaft
 2 vitlöksklyftor, pressade
 2 vitlöksklyftor, pressade
 1 tsk timjan tsk salvia
 1 tsk salt
 1 msk nymalen svartpeppar
Grönsaker
 5 ca nypotatisar (färskpotatis)
 1 rödlök (valfri lök)
 1 morot
 1 hel vitlök
Örtsås
 Skyn från kycklingen
 2 dl vispgrädde
 0,50 dl vitt vin
 salt och svartpeppar
Servering
 Färsk timjan och eller salvia
1

Dela kycklingen på mitten längs ryggraden med en vass kniv eller sax.

2

Bänd upp den så att den blir “platt”. Skölj och torka av.

3

Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden i en plastpåse som rymmer kycklingen. Lägg i kycklingen och massera in marinaden över kycklingen. Låt helst marinera i rumstemperatur i minst 30 min.

4

Lägg kycklingen i Grandzone med skinnsidan uppåt. Ställ in på 190°C i 20 min, roast. Skär den skalade eller tvättade potatisen på hälften och rödlöken i klyftor. Skala eller tvätta morötterna och skär dem i skivor på diagonalen.

5

Skär av toppen av hela vitlöken. Lägg dem i påsen där kycklingen var och blanda runt så att det kommer marinad överallt.

6

När det gått 20 min, dra ut lådan med kycklingen och sprid ut grönsakerna runt om. Tillaga i ytterligare 20 minuter på 190°C “Roast”.

7

Kycklingen är klar när köttet är helt vitt och ingen rosa köttsaft kommer ut vid provstick. Innertemperaturen bör överstiga 72°C. Lyft ur kyckling och grönsaker från korgen och håll varmt. Häll över skyn i en kastrull. Tillsätt ingredienserna till såsen och låt koka upp på medelhög värme under omrörning tills såsen tjocknat. Smaka av med salt, peppar, timjan och salvia.

8

Servera kyckling och grönsaker med såsen. Garnera gärna med färsk timjan eller salvia för extra färg.

Butterflykyckling med rostade grönsaker och gräddsås airfryer recept til cosori dual blaze twinfry middagsrett

Ingredienser

Kyckling och marinad
 1 hel kyckling, ca 1,3 kg
 2 msk raps- eller avokadoolja
 1 msk citronsaft
 2 vitlöksklyftor, pressade
 2 vitlöksklyftor, pressade
 1 tsk timjan tsk salvia
 1 tsk salt
 1 msk nymalen svartpeppar
Grönsaker
 5 ca nypotatisar (färskpotatis)
 1 rödlök (valfri lök)
 1 morot
 1 hel vitlök
Örtsås
 Skyn från kycklingen
 2 dl vispgrädde
 0,50 dl vitt vin
 salt och svartpeppar
Servering
 Färsk timjan och eller salvia

Instruktioner

1

Dela kycklingen på mitten längs ryggraden med en vass kniv eller sax.

2

Bänd upp den så att den blir “platt”. Skölj och torka av.

3

Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden i en plastpåse som rymmer kycklingen. Lägg i kycklingen och massera in marinaden över kycklingen. Låt helst marinera i rumstemperatur i minst 30 min.

4

Lägg kycklingen i Grandzone med skinnsidan uppåt. Ställ in på 190°C i 20 min, roast. Skär den skalade eller tvättade potatisen på hälften och rödlöken i klyftor. Skala eller tvätta morötterna och skär dem i skivor på diagonalen.

5

Skär av toppen av hela vitlöken. Lägg dem i påsen där kycklingen var och blanda runt så att det kommer marinad överallt.

6

När det gått 20 min, dra ut lådan med kycklingen och sprid ut grönsakerna runt om. Tillaga i ytterligare 20 minuter på 190°C “Roast”.

7

Kycklingen är klar när köttet är helt vitt och ingen rosa köttsaft kommer ut vid provstick. Innertemperaturen bör överstiga 72°C. Lyft ur kyckling och grönsaker från korgen och håll varmt. Häll över skyn i en kastrull. Tillsätt ingredienserna till såsen och låt koka upp på medelhög värme under omrörning tills såsen tjocknat. Smaka av med salt, peppar, timjan och salvia.

8

Servera kyckling och grönsaker med såsen. Garnera gärna med färsk timjan eller salvia för extra färg.

Butterflykyckling med rostade grönsaker och gräddsås airfryer recept til cosori dual blaze twinfry middagsrett

Butterflykyckling med rostade grönsaker och gräddsås
This entry was posted in . Bookmark the permalink.