Köttbullar med rostad tomatsås och mozzarella

Köttbullar med rostad tomatsås och mozzarella airfryer recept, laget i Cosori Dual Blaze TwinFry
Rating
mängd3 portioner
Tomatsås
 2 tomater, halverade
 1 liten lök, skalad och skuren i klyftor
 1 ganska vitlök, delad på mitten
 1 knippe färsk basilika, finhackad
 0,50 msk balsamico grädde (valfritt)
 salt och peppar
Köttbullar
 450 g valfri köttfärs
 1 medium gul lök, finhackat eller sönderrivet
 1 ägg
 0,75 tsk salt
 0,50 tsk svartpeppar
 olivolja
Servering
  Pasta eller zoodles (spiraliserad zucchini)
 Basilika
 buffelmozzarella
 olivolja
 flingsalt
1

Placera grönsakerna i Grandzone. Ställ in den på 200°C i 12 min.

2

Blanda ingredienserna till köttbullarna i en skål. Gärna med händerna.

3

Forma fyllningen till ca. 2,5 cm köttbullar med blöta händer.

4

Ta upp grönsakerna med en tång och ta bort skalet från vitlöken (det är lättast att pressa ur dem) och lägg i en mixer eller direkt i en gryta och mixa med en stavmixer. Du väljer själv hur rustikt du vill ha det. Krydda med salt, peppar, balsamicogrädde och basilika. Låt det koka och smaka sedan av.

5

Spraya eller pensla Grandzone-korgen med olja och lägg i köttbullarna med avstånd mellan dem. Pensla dem med olja och ställ in Grandzone på 200°C i 12 min. Vänd köttbullarna efter halva tillagningstiden.

Köttbullar med rostad tomatsås och mozzarella airfryer recept, laget i Cosori Dual Blaze TwinFry kurv

6

Servera köttbullarna med sallad, pasta eller zoodles. Toppa med såsen, buffelmozzarella, färsk basilika och nymalen svartpeppar.

Ingredienser

Tomatsås
 2 tomater, halverade
 1 liten lök, skalad och skuren i klyftor
 1 ganska vitlök, delad på mitten
 1 knippe färsk basilika, finhackad
 0,50 msk balsamico grädde (valfritt)
 salt och peppar
Köttbullar
 450 g valfri köttfärs
 1 medium gul lök, finhackat eller sönderrivet
 1 ägg
 0,75 tsk salt
 0,50 tsk svartpeppar
 olivolja
Servering
  Pasta eller zoodles (spiraliserad zucchini)
 Basilika
 buffelmozzarella
 olivolja
 flingsalt

Instruktioner

1

Placera grönsakerna i Grandzone. Ställ in den på 200°C i 12 min.

2

Blanda ingredienserna till köttbullarna i en skål. Gärna med händerna.

3

Forma fyllningen till ca. 2,5 cm köttbullar med blöta händer.

4

Ta upp grönsakerna med en tång och ta bort skalet från vitlöken (det är lättast att pressa ur dem) och lägg i en mixer eller direkt i en gryta och mixa med en stavmixer. Du väljer själv hur rustikt du vill ha det. Krydda med salt, peppar, balsamicogrädde och basilika. Låt det koka och smaka sedan av.

5

Spraya eller pensla Grandzone-korgen med olja och lägg i köttbullarna med avstånd mellan dem. Pensla dem med olja och ställ in Grandzone på 200°C i 12 min. Vänd köttbullarna efter halva tillagningstiden.

Köttbullar med rostad tomatsås och mozzarella airfryer recept, laget i Cosori Dual Blaze TwinFry kurv

6

Servera köttbullarna med sallad, pasta eller zoodles. Toppa med såsen, buffelmozzarella, färsk basilika och nymalen svartpeppar.

Köttbullar med rostad tomatsås och mozzarella
This entry was posted in . Bookmark the permalink.