Skala och kärna ur äpplet. Skär i små tärningar.
Hacka nötterna ganska fint.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Lägg i nötterna och rosta tills de börjar dofta gott och få lite färg.
Lägg i smöret, äpplen, sirap, vanilj, kanel och salt. Stek under omrörning tills äpplena mjuknat och fyllningen blivit krämig. Lägg över på ett fat och låt svalna i kylskåpet.
Rulla ut smördegen och skär den i 8 långa trekanter.
Vispa upp ett ägg i en liten skål.
Lägg en klick, ca 1 msk, av äppelblandningen en bit ner vid den bredaste delen av smördegen. Pensla den översta och understa delen av smördegen med ägg och rulla sedan ihop dem till croissanter.
Grädda i Grandzone på 180°C i 5 min eller tills de fått fin färg.
Ingredienser
Instruktioner
Skala och kärna ur äpplet. Skär i små tärningar.
Hacka nötterna ganska fint.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Lägg i nötterna och rosta tills de börjar dofta gott och få lite färg.
Lägg i smöret, äpplen, sirap, vanilj, kanel och salt. Stek under omrörning tills äpplena mjuknat och fyllningen blivit krämig. Lägg över på ett fat och låt svalna i kylskåpet.
Rulla ut smördegen och skär den i 8 långa trekanter.
Vispa upp ett ägg i en liten skål.
Lägg en klick, ca 1 msk, av äppelblandningen en bit ner vid den bredaste delen av smördegen. Pensla den översta och understa delen av smördegen med ägg och rulla sedan ihop dem till croissanter.
Grädda i Grandzone på 180°C i 5 min eller tills de fått fin färg.