”friterad” kyckling

friterad kyckling airfryer recept cosori
RatingSvårighetsgradNybörjare

INGREDIENSER 

  • 4 kycklinglår
  • 2 1/3 dl kärnmjölk
  • 200 gram mjöl
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk svart eller vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • Matlagningsspray / olja

 

INGREDIENSER

  • 4 kycklinglår
  • 2 1/3 dl kärnmjölk
  • 200 gram mjöl
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk svart eller vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • Matlagningsspray / olja

 

TILLVÄGAGÅNGSÄTT

1.  BLANDA kycklinglåren och kärnmjölken i en återförslutningsbarr påse. Låt det marinera i 1 - 1 1/2 timme.

2.  BLANDA mjöl, kryddor och salt i en bunke.

3.  TA UR kycklinglåren direkt från påsen och lägg i mjöl. Se till att kycklingen blir helt täckt. Placera sedan kycklingen på en tallrik och låt den stå i 15 minuter.

4.  VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer, justera temperaturen till 195 °C, och tryck på Start/Paus.

5.  DOPPA en konditorsborste i oljan och pensla kycklinglåren på varje sida.

6.  PLACERA låren i den förvärmda airfryern.

7.  VÄLJ Kyckling och tryck på Start/Paus.

8.  VÄND kycklingen halvvägs genom tillagningen och spraya med matlagningsspray.

9.  LÅT kycklinglåren svalna under 5 minuter när du är klar med tillagningen, servera sedan.

 

 

Ingredienser

Instruktioner

Notes

”friterad” kyckling
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *