SERVERING
2
Portioner
ARBETE
2
Timmar
TILLAGNING
25
Minuter
INGREDIENSER
- 4 kycklinglår
- 2 1/3 dl kärnmjölk
- 200 gram mjöl
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk paprika
- 1/2 tsk svart eller vitpeppar
- 1 tsk salt
- 2 msk olja
- Matlagningsspray / olja
TILLVÄGAGÅNGSÄTT
1. BLANDA kycklinglåren och kärnmjölken i en återförslutningsbarr påse. Låt det marinera i 1 - 1 1/2 timme.
2. BLANDA mjöl, kryddor och salt i en bunke.
3. TA UR kycklinglåren direkt från påsen och lägg i mjöl. Se till att kycklingen blir helt täckt. Placera sedan kycklingen på en tallrik och låt den stå i 15 minuter.
4. VÄLJ Förvärmning på din Cosori airfryer, justera temperaturen till 195 °C, och tryck på Start/Paus.
5. DOPPA en konditorsborste i oljan och pensla kycklinglåren på varje sida.
6. PLACERA låren i den förvärmda airfryern.
7. VÄLJ Kyckling och tryck på Start/Paus.
8. VÄND kycklingen halvvägs genom tillagningen och spraya med matlagningsspray.
9. LÅT kycklinglåren svalna under 5 minuter när du är klar med tillagningen, servera sedan.