Blanda ingredienserna till marinaden i en mellanstor skål eller plastpåse.
Skär kycklingen i strimlor och lägg ner den tillsammans med marinaden. Blanda ordentligt. Låt gärna marinera i rumstemperatur i minst 30 min.
Tvätta eller skala potatisarna och skär dem i tunna stavar, cirka 0,5 cm tjocka. Lägg dem i en bunke med vatten och skölj av dem för att få bort en del av stärkelsen. Det kommer göra dem krispigare. Torka sedan av med hushållspapper eller med en ren kökshandduk.
Torka ur bunken och lägg tillbaka potatisen där i. Häll i olja, salt och peppar. Blanda ordentligt.
Lägg kycklingen i Zone 1-korgen och ställ in på 200°C i 15 min.
Lägg pommes i Zone 2-korgen och ställ in på 180°C i 15 min.
Vänd på kyckling och pommes efter halva tiden.
Servera kyckling och pommes tillsammans med tzatziki, sallad och eventuellt i bröd.
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ingredienserna till marinaden i en mellanstor skål eller plastpåse.
Skär kycklingen i strimlor och lägg ner den tillsammans med marinaden. Blanda ordentligt. Låt gärna marinera i rumstemperatur i minst 30 min.
Tvätta eller skala potatisarna och skär dem i tunna stavar, cirka 0,5 cm tjocka. Lägg dem i en bunke med vatten och skölj av dem för att få bort en del av stärkelsen. Det kommer göra dem krispigare. Torka sedan av med hushållspapper eller med en ren kökshandduk.
Torka ur bunken och lägg tillbaka potatisen där i. Häll i olja, salt och peppar. Blanda ordentligt.
Lägg kycklingen i Zone 1-korgen och ställ in på 200°C i 15 min.
Lägg pommes i Zone 2-korgen och ställ in på 180°C i 15 min.
Vänd på kyckling och pommes efter halva tiden.
Servera kyckling och pommes tillsammans med tzatziki, sallad och eventuellt i bröd.