Parmesanlax med rostade grönsaker och potatis

Parmesanlax med rostade grönsaker och potatis, airfryer recept gjort i Cosori Dual Blaze TwinFry
Rating
mängd2 portioner
Laxen – Zone 1
 400 g laxfilé i portionsbitar (🔁 valfri fiskfilé)
 20 g (0,25 dl) mandlar
 15 g (0,25 dl) Parmesanost
 2 msk persilja
 1 vitlöksklyfta
 0,50 citron, zest
 0,25 tsk salt
 0,50 tsk nymalen svartpeppar
Grönsaker – Zone 2
 200 g små kvisttomater
 300 g fast potatis
 1 msk rapsolja (avokadoolja)
 1 tsk timjan
 Salt och peppar
Parmesanmajonnäs
 1 dl majonnäs
 1 vitlöksklyfta, pressad
 0,50 dl finriven parmesanost
 0,50 msk citronsaft
1

Lägg mandlar, parmesanost, persilja, vitlök och citronzest salt och peppar i en mixer och mixa grovt. Det ska inte bli till en kräm utan ha en smulig konsistens.

2

Lägg laxfiléerna direkt i den ena korgen. Se till så att det är utrymme mellan dem. Fördela Parmesansmulet över laxfiléerna. Spraya gärna laxen med lite olja.

3

Skala potatisarna och skär dem i ca 3 mm tjocka skivor. Lägg dem i en bunke och blanda med olja och kryddor. Lägg dem i Zone 2-korgen och sprid ut dem så gott de går.

4

Sätt igång Zone 1 med laxen på 11 min på 180°C. Om laxen inte är färdig än, kör 2 minuter extra.

5

Sätt igång Zone 2 med potatisen i 6 minuter i 200°C. Rör runt lite med en stekspade och lägg sedan i tomaterna ovanpå. Fortsätt rosta i 6 minuter eller tills potatisen är mjuk och fått färg.

6

Blanda under tiden ihop parmesanmajonnäsen i en skål.

7

Servera laxen tillsammans med potatis, tomat och parmesanmajonnäsen. Garnera gärna med citronskivor och persilja.

Ingredienser

Laxen – Zone 1
 400 g laxfilé i portionsbitar (🔁 valfri fiskfilé)
 20 g (0,25 dl) mandlar
 15 g (0,25 dl) Parmesanost
 2 msk persilja
 1 vitlöksklyfta
 0,50 citron, zest
 0,25 tsk salt
 0,50 tsk nymalen svartpeppar
Grönsaker – Zone 2
 200 g små kvisttomater
 300 g fast potatis
 1 msk rapsolja (avokadoolja)
 1 tsk timjan
 Salt och peppar
Parmesanmajonnäs
 1 dl majonnäs
 1 vitlöksklyfta, pressad
 0,50 dl finriven parmesanost
 0,50 msk citronsaft

Instruktioner

1

Lägg mandlar, parmesanost, persilja, vitlök och citronzest salt och peppar i en mixer och mixa grovt. Det ska inte bli till en kräm utan ha en smulig konsistens.

2

Lägg laxfiléerna direkt i den ena korgen. Se till så att det är utrymme mellan dem. Fördela Parmesansmulet över laxfiléerna. Spraya gärna laxen med lite olja.

3

Skala potatisarna och skär dem i ca 3 mm tjocka skivor. Lägg dem i en bunke och blanda med olja och kryddor. Lägg dem i Zone 2-korgen och sprid ut dem så gott de går.

4

Sätt igång Zone 1 med laxen på 11 min på 180°C. Om laxen inte är färdig än, kör 2 minuter extra.

5

Sätt igång Zone 2 med potatisen i 6 minuter i 200°C. Rör runt lite med en stekspade och lägg sedan i tomaterna ovanpå. Fortsätt rosta i 6 minuter eller tills potatisen är mjuk och fått färg.

6

Blanda under tiden ihop parmesanmajonnäsen i en skål.

7

Servera laxen tillsammans med potatis, tomat och parmesanmajonnäsen. Garnera gärna med citronskivor och persilja.

Notes

Parmesanlax med rostade grönsaker och potatis
This entry was posted in . Bookmark the permalink.