Lägg mandlar, parmesanost, persilja, vitlök och citronzest salt och peppar i en mixer och mixa grovt. Det ska inte bli till en kräm utan ha en smulig konsistens.
Lägg laxfiléerna direkt i den ena korgen. Se till så att det är utrymme mellan dem. Fördela Parmesansmulet över laxfiléerna. Spraya gärna laxen med lite olja.
Skala potatisarna och skär dem i ca 3 mm tjocka skivor. Lägg dem i en bunke och blanda med olja och kryddor. Lägg dem i Zone 2-korgen och sprid ut dem så gott de går.
Sätt igång Zone 1 med laxen på 11 min på 180°C. Om laxen inte är färdig än, kör 2 minuter extra.
Sätt igång Zone 2 med potatisen i 6 minuter i 200°C. Rör runt lite med en stekspade och lägg sedan i tomaterna ovanpå. Fortsätt rosta i 6 minuter eller tills potatisen är mjuk och fått färg.
Blanda under tiden ihop parmesanmajonnäsen i en skål.
Servera laxen tillsammans med potatis, tomat och parmesanmajonnäsen. Garnera gärna med citronskivor och persilja.
Ingredienser
Instruktioner
Lägg mandlar, parmesanost, persilja, vitlök och citronzest salt och peppar i en mixer och mixa grovt. Det ska inte bli till en kräm utan ha en smulig konsistens.
Lägg laxfiléerna direkt i den ena korgen. Se till så att det är utrymme mellan dem. Fördela Parmesansmulet över laxfiléerna. Spraya gärna laxen med lite olja.
Skala potatisarna och skär dem i ca 3 mm tjocka skivor. Lägg dem i en bunke och blanda med olja och kryddor. Lägg dem i Zone 2-korgen och sprid ut dem så gott de går.
Sätt igång Zone 1 med laxen på 11 min på 180°C. Om laxen inte är färdig än, kör 2 minuter extra.
Sätt igång Zone 2 med potatisen i 6 minuter i 200°C. Rör runt lite med en stekspade och lägg sedan i tomaterna ovanpå. Fortsätt rosta i 6 minuter eller tills potatisen är mjuk och fått färg.
Blanda under tiden ihop parmesanmajonnäsen i en skål.
Servera laxen tillsammans med potatis, tomat och parmesanmajonnäsen. Garnera gärna med citronskivor och persilja.