Vad är en airfryer?

cosori airfryer 3 farger

En airfryer är ett hälsosammare alternativ än den klassiska fritösen. Med airfryer uppnår du samma krispiga yta som du får när du friterar eller steker fast med hjälp av varmluft. En airfryer är därför ett utmärkt alternativ för dig som gillar pommes frites och annan generellt fet mat. Detta är en köksmaskin som kan användas för både stekning, stekning och ugnsbakning.

Du behöver ingen olja eller stekfett i din airfryer. Detta är därför ett mycket hälsosammare alternativ än de klassiska matlagningsmetoderna. En airfryer använder ett värmeelement och en fläkt för att cirkulera varmluft runt dina råvaror.

En airfryer är däremot ännu effektivare än liknande matlagningsmetoder som exempelvis en varmluftsugn. Du lägger ingredienserna i en eller två lådor beroende på modell. Alla airfryers kommer med olika funktioner och egenskaper. Du bör därför innan köp leta efter en modell som har de alla de funktioner du söker.

Du kan ställa in din airfryer med en effekt på upp till 1700 W med Cosori Premium airfryer och Cosori Smart airfryer. Det är viktigt att du väljer din arifryer med en kapacitet du vill ha, våra premiummodeller har 2.2 kg vilket ger mat till en familj på ca 5 personer. De flesta airfryers har också en timer som kan ställas in på upp till 60 minuter. Den kommer med en praktisk display som visar tid, effekt, program och temperatur.

Airfryer norge cosori test

Hur använder man en airfryer?

De flesta airfryer -modellerna har flera förinställda matlagningsprogram. Allt du behöver göra är att lägga råvarorna i korgen och sedan väljer ett av de förinställda programmen. Du kan också ställa in tid och temperatur manuellt om di vill. Det är därför lämpligt att hitta ett recept som redan är anpassade för din airfryer.

Du behöver inte använda olja eller smör när du lagar mat i din airfryer, du kan däremot ha de på maten som en smaksättare. Maten tillagas med en effektiv varmluftsfunktion. Detta är en funktion som ger en maten en krispig yta och saftig insida. Resultatet kan därför påminna om när du använder en traditionell fritös.

Det finns många enkla rätter du kan laga i en airfryer. När du köper en airfryer får du vanligtvis med en receptbok and till din airfryer. Här hittar du otaliga recept som gör det enkelt att laga mat. Du bestämmer själv om du vill använda olja eller inte.

När du ska köpa en airfryer bör du välja en som passar dig och dina behov. Det finns många modeller med olika funktioner och storlek. Det viktigaste vid matlagning är resultatet, överfyll därför inte lådan oavsett hur lockande det kan vara.

airfryer før bruk

Hur stor airfryer behöver jag?

Du bestämmer själv vilken kapacitet som är rätt för dig. Det finns många modeller med många olika funktioner. En airfryer passar dig som älskar att laga mat snabbt och enkelt. Den kan även användas för små och hälsosamma mellanmål men också för hela måltider.

En airfryer behöver inte ta mycket plats på köksbänken. Många modeller är inte större än en kaffekokare. Vissa modeller har en korg, medan andra modeller har två korgar. Vi rekommenderar att du köper en airfryer med lite högre kapacitet så att du inte behöver förbereda maten flera gånger. Men bor man ensam räcker det med en liten.

En airfryer gör vanligtvis inte mycket ljud. Detta är dock en egenskap som kan variera från modell till modell. Du kan också använda tillbehör som en bakformar, bakkorgar och pizzapannor. Detta är tillbehör som snabbt gör matlagningen mycket roligare. Det är också viktigt att en airfryer är användarvänlig för dig som använder den.

airfryre kurver

Vilken airfryer är bäst?

Det rekommenderas att du läser ett uppdaterat test om airfryer innan du bestämmer dig. Vilken modell som passar dig beror på hur mycket mat du lagar åt gången och vilka funktioner du söker. Välj även en estetiskt tilltalande airfryer som passar i ditt kök, välj även en airfryer i en lämplig storlek.

Det är viktigt att en airfryer är användarvänlig. Det ska vara enkelt att ställa in i förhållande till vad du ska laga. De flesta airfryers har en display där du kan styra tid och temperatur. Många modeller har också en pekskärm medans andra har vred.

Du bör också överväga hur enkelt det är att använda korgarna som råvarorna ska lagras i. Det är naturligtvis en fördel att ha två korgar, men du offrar då plats på köksbänken. De flesta modeller använder en roterande varmluftsfunktion. Denna varmluftsfunktion förbereder maten likt en varmluftsugn.

Det är också vanligt att en airfryer har en fläkt som gör att varmluften cirkulerar runt din mat. Denna funktion medför ett jämnt resultat varje gång. Om du inte har en airfryer med denna funktion, var noga med att röra om maten själv. Airfryers är generellt sett enkla att underhålla, eftersom du inte behöver använda någon olja.
Du kan därför bara skölja av de i diskon eller lägga i diskmaskinen efter användning.

rød airfryer cosori

Slutsats

Innan du bestämmer vilken modell du ska välja bör du läsa ett aktuellt och uppdaterat airfryer -test. I sådana tester får du snabbt information om vilka egenskaper de olika modellerna har. Det är viktigt att en airfryer är användarvänlig och har de funktioner du söker. Det ska vara enkelt att laga mat. Se även till att du väljer en med rätt kapacitet för dig. Vi rekommenderar att ta en större än en mindre om valet står mellan dom.

Du bör också överväga funktioner som pekskärm, inställningsprogram och rotationsfunktion. Eftersom du inte använder olja får du en mer fetsnål måltid vilket kan hjälpa dig vid viktnedgång. Å andra sidan smakar maten lika bra som när den tillagas på traditionellt vis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *