Varför använda airfryer?

bruk av airfryer

Det finns många skäl till att använda airfryer. Detta är en köksmaskin som gör det lite lättare att förbereda hälsosam mat. Du använder mycket mindre olja och stekfett än i en stekpanna. Du undviker därför att använda ohälsosamma fetter på ett effektivt sätt. En airfryer cirkulerar varmluft runt maten och behöver därför inga tillsatta fetter.

En airfryer kan därför jämföras med en varmluftsugn. Du når snabbt hälsosamma och välsmakande rätter när du lagar maten i en airfryer. En airfryer finns i flera olika storlekar. Du finns i utföranden med både en och två korgar Detta indikerar att du bör köpa en airfryer som är tillräckligt stor för din användning.

Airfryer best i norge

Se alla våra airfryers här!

Förbered maten utan olja

När du använder en airfryer behöver du inte använda olja om du inte vill. Du uppnår därför ett hälsosammare resultat än när du steker eller friterar. Den näringsrika maten tillagas med varmluft. Du kan tillsätta olja, smör och kryddor om receptet kräver det eller som smaksättare. Å andra sidan kan du hoppa över både olja och smör för själva tillredningen.

Fler och fler människor intresserar sig för att äta hälsosam och näringsrik mat. Detta är en av anledningarna till att airfryer har blivit populära. Du kan laga maten du vill, utan att använda varken olja eller fett. Du får en krispig yta med en saftig insida. Du kan laga hela eller delar av dina måltider i en airfryer.

airfryer 2021 test

Många spännande recept

Du kan laga de flesta rätterna i en airfryer. Klassikern är att förbereda fettsnåla pommes frites. Detta är därför ett bra alternativ till en fritösen. Men du kan också förbereda andra rätter som vanligtvis tillagas i en ugn eller på spisen. De flesta airfryer -modeller har en receptbok som följer med.

Du kan också få en app med recept som kan laddas ner till din smartphone. Det kommer att inspirera dig att laga många spännande rätter i en airfryer. Du kan laga kött, fisk, grönsaker och bakverk utan problem. De flesta airfryers kan användas med förinställda program vilket gör det lättare att få ett konsistent resultat.

airfryer cosori bruksområder

Praktisk köksmaskin i vardagen

En airfryer tar inte mycket plats på köksbänken. Den kan förvaras i köksskåpet när den inte används. Alla lösa delar kan rengöras i diskmaskinen. Den lösa lådan kan tas bort helt när den ska rengöras. Torka av frysen efter användning. Du behöver därför inte lägga ner mycket tid på underhåll.

Det rekommenderas att du köper en airfryer med rätt kapacitet så du slipper laga amt i omgångar. En airfryer kan laga mat för flera personer samtidigt. Om du väljer en modell med två korgar kan du förbereda två rätter samtidigt. Du kan därför förbereda hälsosamma och välsmakande rätter med denna praktiska köksmaskin väldigt enkelt.

cosori fries airfryer

Välj rätt airfryer för dig

En airfryer är perfekt för dig som vill ha små och snabba måltider. Du behöver inte lägga tid på att värma innan du lägger råvarorna ikorgen. Du bestämmer själv hur stora portioner du vill förbereda. Denna köksmaskin kan användas för att förbereda både små mellanmål och större middagar.

Tillbringa gärna lite tid innan du bestämmer vilken modell du ska välja. Du bör välja en modell som passar din livsstil. Det är inte alltid lämpligt att spendera mycket tid i köket för att förbereda en måltid. Då är en airfryer ett bra alternativ.

cosori masi airfryer

Välj mellan flera funktioner

De flesta airfryers har en pekskärm som visar den inställning du valt. Välj gärna en modell med stort urval av förinställda program. Du behöver då inte lägga tid på att hitta rätt inställning till olika råvaror. Du kommer snabbt att upptäcka att en airfryer är ett bra alternativ till både ugnen och fritösen.

.

RElatert til airfryer