Hur fungerar en airfryer?

airfryer kylling

En airfryer påminner om en klassisk fritös. En airfryer är dock ett hälsosammare alternativ än den traditionella fritösen då den inte behöver någon olja. Allt fler väljer därför att använda en airfryer i samband med matlagning. Du kommer snabbt att upptäcka att de både är hälsosamt och gott. De flesta airfryers kommer även med en anpassad receptbok.

En av fördelarna med en airfryer är som sagt.att du inte använder olja under tillagningen. De flesta recept kräver ingen användning av olja. Detta är därför ett bra alternativ för dig som vill äta traditionellt fet mat som pommes frites fast ändå gå ner i vikt. När du lagar mat i en airfryer får du en krispig yta med en saftig insida.

airfryer funksjonalitet

Matlagning med varmluft

En airfryer cirkulerar varmluft jämnt runt maten i korgen. Detta gör att råvarorna bereds med en jämn värmefördelning. Längst ner i korgen finns vanligtvis ett galler. Detta galler i kombination med varmluften gör att maten tillagas jämt runt.

När du lagar mat i en airfryer får du en krispig yta som i en fritös men inte lika flott. Under den krispiga ytan hittar du den saftiga smaken av ingredienserna. De flesta airfryers används enklas genom att bara välja ett av programmen på din airfryer. Du kan också ställa in tid och temperatur manuellt om du föredrar det.

Cosori hvit fries

Se våra airfryermodeller här!

Hälsosammare mat utan olja

Idag har de flesta konsumenter en stekpanna i köket. En stekpanna kräver oftast stekolja eller annan typ av fett för att inte fastna. Du kan tillaga alla råvaror som vanligtvis steks i din airfryer. Du kan även använda airfryern till råvaror som vanligtvis friteras. Du kan exempelvis laga pommes frites i din airfryer fast helt utan olja. Du får fortfarande den krispiga ytan som du brukar få när du friterar.

När du förbereder pommes frites lägger du ingredienserna i korgen, väljer det förinstallerade programet och kör! Du behöver inte tillsätta olja eller andra ingredienser, om du inte vill. Airfryer är därför ett hälsosamt alternativ jämfört med stekning och fritering. Du behöver inte använda smör eller olja under tillagningen om de inte är som smaksättare.

cosori airfryer rød matlaging

Många fina recept

De flesta luftfrysar kommer med en receptbok. Här hittar du ett stort urval av rätter och desserter, som kan tillagas med en airfryer. I denna receptbok kan du inspireras till att göra en mängd läckra rätter. Vissa luftfrysar kommer också med en receptapp. En sådan app ger tillgång till både recept, rekommendationer och tips.

Det finns i princip ingen gräns för vad du kan laga i en airfryer. Vissa modeller har två lådor. Detta gör det enkelt att förbereda flera typer av ingredienser samtidigt. Du kan därför laga mat för flera personer samtidigt. Detta är därför en hälsosam och praktisk matlagningsform, som blir allt populärare.

air fryer rengjøring

Effektiv och snabb rengöring

Det är lätt att rengöra en airfryer efter användning. Allt du behöver göra är att placera de lösa delarna i diskmaskinen eller skölja i diskhon. Du bör dock läsa bruksanvisningen innan du använder en airfryer. De olika modellerna har var och en sina egna egenskaper. 

RELATERT TIL AIRFRYER

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *